Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні жителі Шаргородської громади, використовуйте питну воду раціонально!

Дата: 07.07.2022 09:43
Кількість переглядів: 554

Внаслідок посушливих погодніх умов, які спостерігаютья останім часом, в Шаргородській територіальній громаді виникли проблеми по забезпеченню жителів питною водою, просто кажучи, вода зникає із квартир та будинків мешканців у період, коли настає спека, а дощів взагалі немає. 

Джерелом централізованого водопостачання в нашій громаді в основному є каптажні колодязі. Через посушливі погодні умови рівень води у каптажах впав до критично низького, що загрожує аварійним відключенням або виходом з ладу дороговартісного обладнання. Ще однією з причин виникнення проблеми є нераціональне, неекономне використання питної води, полив городів, садків і тд.  

Так, працівниками КП «КОМУНСЕРВІС»  при знятті показників лічильників візуально встановлено ряд порушень, а саме: полив городів, влаштування системи крапельного поливу на присадибних ділянках, несанкціоноване підключення до системи водомережі.   

Неекономне використання питної води може призвести до застосування радикальної міри - переведення системи водопостачання на подачу води за графіком.

Міська рада не стоїть осторонь даної проблеми і шукає можливі способи вирішення питання, розглядаються варіанти підключення додаткових джерел водозабору, таких як артезіанські свердловини, але для цього потрібно значні кошти і це питання не одного дня.

Розраховуємо на розуміння та закликаємо усіх користувачів централізованого водопостачання раціонально використовувати питну воду.

Управління містобудування, архітектури, ЖКГ,

екології та комунальної власності міської ради

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора