Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

30 липня Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми!

Дата: 26.07.2022 09:19
Кількість переглядів: 201

30 липня у світі відзначають Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, від якої потерпають чоловіки, жінки та діти, та яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну. Маніпулюючи бажаннями та намірами людей, їх ошукують та експлуатують.

Україна була серед перших країн у Європі, яка у 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми. У Кримінальному кодексі України покарання за торгівлю людьми передбачено статтею 149, яка визначає ці злочинні дії як вербування, переміщення, переховування, передачу або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи.

З нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми Міністерством соціальної політики України, як національного координатора у сфері протидії торгівлі людьми, проводиться інформаційна кампанія з питань протидії торгівлі людьми.

Основною метою кампанії є інформування та підвищення рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми, поширення важливої інформації про цю проблему та небезпеку, яку вона становить через засоби масової інформації, брошури (листівки), плакати, надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми під час воєнної агресії тощо.

Через військову агресію росії жінки та діти нашої держави змушені покинути Україну та прямувати до сусідніх країн; чоловіки, що залишаються всередині країни, втрачають роботу і дохід; обмежені можливості забезпечити головні потреби внутрішньо переміщених осіб, біженців та постраждалого від війни населення. Внаслідок цього виникає ризик торгівлі людьми.

Пріоритетом щодо запобігання торгівлі людьми є підвищення загального рівня правової свідомості громадян України, формування  навичок безпечної поведінки під час подорожі, у новому місці перебування та вдома, виховання поваги до прав та основних свобод людини, толерантне ставлення до потерпілих від торгівлі людьми тощо.

Комунальною установою «Центр надання соціальних послуг» Шаргородської міської ради розроблено відповідний План заходів щодо підготовки та відзначення 30 липня Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми у Шаргородській міській територіальній громаді, який затверджено заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади 05.07.2022 року.

В рамках відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми буде забезпечено організацію інформаційно-просвітницьких заходів з підвищення рівня обізнаності населення міської територіальної громади, внутрішньо переміщених осіб, біженців та постраждалого від війни населення, про ознаки торгівлі людьми із залученням працівників правоохоронних органів та висвітленням у засобах масової інформації.

КУ Центр надання соціальних послуг

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора