Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Шаргородщині відбулись заходи з нагоди Дня Української Державності

Дата: 28.07.2022 15:17
Кількість переглядів: 320

Указом Президента України від 24 серпня 2021 року, з метою утвердження тисячолітніх традицій українського державотворення та, зважаючи на необхідність утвердження історичної справедливості, Україна вперше сьогодні відзначає День Української Державності.

Саме сьогодні, 28 липня,  в день вшанування видатного державотворця -  Київського  князя Володимира Великого, у день 1034-ї  річниці Хрещення Київської Руси–України, в Шаргородській громаді пройшли відповідні заходи. 

Прагнення до свободи та самостійності є визначальною цінністю українців, що давало наснагу і сили залишатися собою в часи становлення.

День Української Державності нероздільно пов’язаний із розвитком війська та військовими тисячолітніми традиціями. Сьогодні роль Збройних Сил України неоціненна! Сучасні нащадки козаків боронять нашу державу, рідну українську землю, тримаючи поперед себе наш жовто-блакитний прапор. На відвойованих землях, після важких боїв майорить наш стяг, як символ України. А  тому сьогодні почесне право внести та підняти на центральній площі міста Шаргород Державний Прапор України було надано представникам  відділу районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Звертаючись до учасників заходу, міський голова Володимир Барецький  зауважив, що Україні з давніх віків приходилося захищати своє прагнення до вільного державотворення, а сьогодні наша державність виборюється великою ціною крові полеглих українців. «Уся наша держава проживає надзвичайно важкі часи. Та я переконаний, що вільна, незалежна і міцна Україна неодмінно переможе!» - підсумував Володимир Іванович.

На знак пошани та подяки представники молодого покоління поклали квіти до підніжжя пам’ятника борця за волю та свободу українського народу, за державність та незалежність України - Т. Шевченка.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора