Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проведення заходів з нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми

Дата: 01.08.2022 10:45
Кількість переглядів: 170

Щороку тисячі громадян України потерпають від торгівлі людьми. Цей вид злочину за кримінальними прибутками займає третє місце у  світі після нелегальної торгівлі зброєю та наркотиками.

Щорічний дохід злочинців від торгівлі людьми у всьому світі складає близько 150 мільярдів доларів. Для злочинців — це величезні гроші, для людей — страждання, зруйновані сім’ї, втрачене здоров’я і навіть життя.

Жінки та діти, які змушені покинути Україну через військову агресію Росії та прямують до сусідніх країн, стикаються з ризиками торгівлі людьми. Водночас чоловіки, що залишаються всередині країни, також можуть стати здобиччю торговців людьми, застерігає Міжнародна організація з міграції (МОМ), Агентство ООН з питань міграції.

«Ми знаємо, як швидко злочинний світ пристосовується до змін реальності, полюючи на нові жертви. Ми закликаємо українців та громадян інших країн, що залишають Україну, бути пильними й поводитися обережно під час подорожі, у новому місці перебування та вдома», — зазначив Голова Представництва МОМ в Україні Ан Нгуєн.

З 24 лютого 2022-го через війну понад 5 мільйонів українців були змушені покинути свої домівки та поїхати за кордон. 

Кількість внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні перевищила 8 млн. людей. Такі дані наводить DW з посиланням на дослідження Міжнародної організації з міграції (МОМ).

Тенденція до зростання кількості населення, яке вимушено покидає домівки, зберігається й надалі.

Масштаби торгівлі людьми:

За оцінкою Держдепартаменту США: 1000 000 осіб у всьому світі є постраждалими від торгівлі людьми щороку.

За даними ЮНІСЕФ : 1,5 млн. дітей.

За оцінками Європейського Союзу: 175 000 – 250 000 осіб стають жертвами торгівлі людьми в ЄС або перевозяться через країни ЄС щорічно.

Світові тенденції у сфері примусової праці:

За даними МОН:

- 21 млн. осіб залучені до примусової праці (11,5 млн. жінок та 9,5 млн. чоловіків);

- 5,5 млн. дітей змушені займатися примусовою працею;

- примусова праця приносить дохід в 150 млрд. дол. США на рік;

- прибуток від всіх форм експлуатації становить 217,8 млрд. дол. США на рік.

Тому боротьба із цим злочином, порушенням прав людини в сучасному світі вимагає об’єднання зусиль міжнародної спільноти та громадськості кожної країни.

Слід пам’ятати, що жертвою торгівлі людьми може стати кожен, незалежно від статі, віку, рівня освіти чи кваліфікації!

Для більшої обізнаності та  пізнання проблеми, яка стосується торгівлі людьми, 29 липня 2022 року у центрі м.Шаргород працівниками комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Шаргородської міської ради 

була проведена  інформаційна роз’яснювальна акція, приурочена Всесвітньому дню боротьби з торгівлею людьми, під час якої були роздані  буклети з номерами телефонів національної «гарячої лінії» з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, роздані листівки  під назвами «Неофіційне працевлаштування», «Торгівля людьми – це не міф, це реальність».

КУ Центр надання соціальних послуг



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора