Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Члени клубу активного довголіття «Калинове намисто» взяли участь у майстер – класі з виготовлення «Маковейчика»

Дата: 11.08.2022 16:08
Кількість переглядів: 323

14 серпня за новим стилем в народі святкують свято Маковея. В церковному календарі свято Маковея називається днем семи мучеників Маковеїв, їхньої матері Соломонії й учителя Єлеазара, які в 166 році до н. е. прийняли мученицьку смерть від сирійського царя Антіоха Епіфана за свою віру в Бога. У православній традиції Макавеїв уособлюють, як символ непорушності в дотриманні християнських заповідей.

У цей день освячують у церкві не тільки  воду, яблука, але й інші плоди, овочі та фрукти. Традиційно українці освячують груші, виноград, сливи, персики, також овочі, включаючи помідори та моркву, мед і жмут колосся жита і пшениці, та запашні букети з трав, таким чином прославляючи різноманітне багатство природи.

З нагоди цього свята 11 серпня 2022 року відбулося засідання членів клубу активного довголіття «Калинове намисто», на якому проведено  майстер – клас по плетінню букетиків - оберегів  “маковейчиків”.

Також члени клубу дізнались історію свята Маковея, традиції та прикмети.

Захід проведений за участю директора комунальної  установи «Центр надання соціальних послуг» Шаргородської міської ради Людмили Каспрук, директора комунальної організації «Шаргородський музей образотворчого мистецтва» Шаргородської міської ради Оксани Вихристюк, зберігача фондів музею Юлії Михалко, працівників КУ Центр надання соціальних послуг та громадян поважного віку,  членів клубу активного довголіття «Калинове намисто».

Майстер – клас по плетінню букетиків - оберегів  “маковейчиків” провела директорка музею образотворчого мистецтва Оксана Вихристюк,

Під час зустрічі учасники клубу «Калинове намисто» співали патріотичних пісень та ділилися смачними власноруч спеченими смаколиками  з різними начинками.

Для людей поважного віку зустрічі – це природня потреба до спілкування, до спільної діяльності, до позитивних вражень. На зустрічах вони відчувають повноту життя, відчувають себе потрібними для громади: вони оздоровлюються, зміцнюються в своїй вірі, в своїх силах.

 КУ Центр надання соціальних послуг

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора