Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Турнір з шахів та шашок

Дата: 19.08.2022 14:32
Кількість переглядів: 695

Цьогоріч, вперше за роки незалежності, з урахуванням ініціативи молодіжних рухів і організацій України, та, щоб підтримати інтеграцію української молоді до європейської спільноти, згідно з Указом Президента, День Молоді в Україні відзначили в Міжнародний День Молоді - 12 серпня.  

Щороку ООН визначає окрему тему для відзначення цього свята. Тема цього року — “Молодь, яка вражає”. 

Саме під такою назвою 18 серпня 2022 року, за сприянням Шаргородської міської ради, відділу культури і туризму та Центру культури і дозвілля Шаргородської міської ради відбувся молодіжний  турнір з шахів та шашок на першість Шаргородської територіальної  громади, приурочений Дню Молоді.         

Турнір було проведено з метою удосконалення майстерності юних спортсменів, підвищення загальнокультурного рівня, виявлення кращих гравців у шахи та шашки, виховання волі, витримки, вміння логічно мислити.

Перед початком спортивних змагань,  ведучий заходу директор Центру культури і дозвілля  Роман Підпалюк, ознайомив всіх глядачів з молодими учасниками  турніру. Хвилиною мовчання,  учасники  спортивного дійства вшанували юнаків та дівчат, хто став жертвою цієї страшної війни, наших земляків , загиблих воїнів, які боролись та віддали своє життя за Незалежність України. 

Заступник міського голови  Шаргородської територіальної громади Андрій Майданюк та  начальник відділу культури і туризму Шаргородської  міської ради Тетяна Янчурська привітали  юних гравців  з Днем молоді. Побажали отримати позитивні емоції у турнірі. Попри все, у цей надскладний час, впевнено йти до своєї мети, прагнути якнайкраще реалізувати потенціал своїх можливостей для свого добробуту та добробуту усієї України! 

У турнірі взяли участь 23 учасника  з  різних куточків  територіальної  громади.  Згідно з регламентом проведення турніру в шахах і шашках юнаки та дівчата змагалися окремо в особистому заліку. Два турніри проводилися паралельно. Більше трьох годин проходили змагання, причому напружені і цікаві партії були і в шашках, і в шахах.                   

 Хороші результати у турнірі  гри в шашки показали:  Олександра Владова, (с.Руданське), Альона Байда ( с.Лозова), Андріяна Костур  (с.Сл.Шаргородська),Іван  Ясенюк  (с.Івашківці),  Денис Чіпак (с. Гибалівка),

Впевнено йшли до перемоги  в шахи: Іван Белінський  (м.Шаргород), Соломія Сирортюк,  Андрій Сокіл (с.Лозова), Олексій Тесля (м. Харків), Назарій Яворський  (с. Теклівка),  Стас Гончар, Микола Мишовський, Олександр Гончар, (с. Перепільченці),Олександр Чіпак (с.Івашківці), Богдан Сікорський м.Шаргород.

До протоколу змагання - головний суддя Анатолій Ковтун ( ветеран педагогічної праці), секретар -  Вячеслав Козак (викладач фізичної культури і спорту с.Копистирин)  за результатами зустрічі внесли переможців:

Шашки – дівчата:   І місце -   Вероніка Головко (м.Шаргород);

                                ІІ місце  -   Анастасія Федоришина  (м.Шаргород);

                                ІІІ місце -   Вікторія  Федоришина (м.Шаргород).

Шашки – юнаки:   І місце  -   Артем Кришина (м.Шаргород);

                               ІІ місце  -   Руслан Мишовський  (с.Перепільченці);

                               ІІІ місце  -   Володимир Дерев’янко (м.Шаргород).

Шахи- юнаки:     І місце  -  Олександр Боднарчук (с.Івашківці);

                            ІІ місце  -  Микола Белінський (м.Шаргород); 

                            ІІІ місце  -  Роман Гончар ( с.Руданське).

З Днем молоді учасників змагань  привітали  Влада Яренчак (с.Сл.Шаргородська) та  зразкова студія естрадного танцю «Роял Денс»,  Шаргородського Центру культури і дозвілля , керівник Тетяна Винокур.

Заступник міського голови  Шаргородської територіальної громади Андрій Майданюк  та спонсор змагань ПП Ірина Хитрик  подякували  всім юнакам та дівчатам нашої громади, нагородивши учасників турніру та переможців медалями, почесними грамотами, дипломами  Шаргородської міської ради, грошовими нагородами. 

Учасникам зразкової студії естрадного танцю «Роял Денс» дісталися солодкі призи і гарний настрій від спонсора  ПП Михайла Кушніра.

Наперекір жорстокій війні в нашій державі, молоді українці активно продовжують дарувати всьому світу свою творчість, натхнення, енергію, самоствердження та любов до життя.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора