Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Кожній дитині - родина! 30 вересня – День усиновлення

Дата: 30.09.2022 07:52
Кількість переглядів: 234

В День святих Віри, Надії та Любові, а також їхньої матері Софії, відзначається День усиновлення в Україні, який згідно з Указом Президента України від 27 листопада 2008 року, святкується щорічно 30 вересня. Це свято батьків і дітей та усіх причетних до цієї благородної справи, нашої держави в цілому, яка поступово втілює на практиці гасло «Чужих дітей не буває».

День усиновлення – це не тільки свято подяки усиновителям, опікунам, батькам вихователям та прийомним батькам, але й нагадування про тих, хто досі не знав батьківської опіки, хто  щодня з надією чекає маму і тата.

Усиновлення – це прийняття усиновлювачем у свою сім’ю дитини на правах доньки чи сина, тобто колишня сирота стає повноправним членом родини і має усі права, які мають біологічні діти.

За законодавством, усиновити можна дитину, яку покинули в пологовому будинку після досягнення нею двомісячного віку або через два місяці від того моменту, коли дитину покинули. Усиновленню підлягають і діти, чиї батьки позбавлені батьківських прав.

Якщо на обліку для можливого усиновлення перебувають рідні брати та сестри, вони не можуть бути роз’єднані при їх усиновленні. Проте, суд за згодою органу опіки та піклування може винести рішення про усиновлення когось з дітей, або усиновлення їх різними особами.

Коли батьки дитини відомі, усиновлення дитини здійснюється за їх згодою – юридичною мовою, вони мають написати відмову від дитини.

Важливим фактором усиновлення є збереження таємниці, інформація щодо усиновлення носить конфіденційний характер і не підлягає розголошенню.

Усиновити дитину-сироту, полюбити, виховати і виростити, як рідну – цей надзвичайно важливий крок. Усиновлення дітей – це життєвий подвиг. Батьки – усиновлювачі – це милосердні люди високої моралі, щирого серця та відкритої душі. Усиновлення заслуговує на повагу та пошану оточуючих. Далеко не кожен здатний на такий вчинок, більшість залишаєтьсі свідками великодушності, проявленої до сиріт.

На обліку служби у справах дітей Шаргородської міської ради перебуває 14 дітей, які підлягають усиновленню ( усі вони проживають у дитячих будинках сімейного типу, прийомних сім'ях та мають братів і сестер). Поза межами нашої громади є діти , які мріють про родину і мають право бути усиновленими. 

Можливо у вас є бажання усиновити дитину чи колись була мрія це зробити – не відкидайте її далеко. Зробіть цей важливий крок – пустіть у свій дім радість! Хай в ньому лунає веселий сміх і проходять безтурботні роки дитинства. Не позбавляйте себе радості стати батьками, адже багато обездолених діток чекають на вас і теж мріють про диво.

А ми сьогодні від щирих сердець вітаємо усіх усиновителів, хай повниться дитячим щасливим сміхом ваша домівка, хай ростуть здоровими і успішними діти, хай щедрість та милосердя Ваших душ заради наших дітей примножується з кожним днем, а Віра, Надія і Любов ніколи не покидає ваші серця!

Служба у справах дітей міської ради 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора