Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сторічний ювілей відзначає жителька міста Шаргород Єфросина Горпенюк

Дата: 29.09.2022 16:06
Кількість переглядів: 341

Щедрої осінньої пори відзначає славний 100-літній День народження  жителька міста Шаргород Горпенюк Єфросина Мілентівна.  

Аби привітати, до ювілярки сьогодні завітав міський голова Володимир Барецький, який вручив Єфросині Мілентівні Почесну Грамоту міської ради та грошовий подарунок. Вітання на адресу іменинниці  також надходили від начальника відділу соціального захисту та охорони здоров’я Ніни Михайлик та начальника відділу культури та туризму міської ради Тетяни Янчурської, рідних та близьких.  

Довгожительці бажали здоров’я, добробуту, тепла, миру та уваги і поваги від усієї великої родини.

Горпенюк Єфросина Мілентівна народилась 27.09.1922 року у селі Слобода-Шаргородська.

За сто літ Єфросина Мілентівна пережила багато. Жилося нелегко. Все своє життя вона працювала, бо має майже 50 років трудового стажу.  До Другої світової війни жінка працювала ланковою у колгоспі села Слобода-Шаргородська. У воєнний та післявоєнний час трудилась на Соснівецькому  цукровому заводі, а далі – санітаркою у Шаргородській лікарні. Перед виходом на заслужений відпочинок знову повернулась до Соснівки, де працювала у радгоспі.

Усього довелось зазнати - Голодомор, Другу світову війну, важкі часи відбудови народного господарства, відчула на собі гіркоту втрати рідних.

Має ювілярка і велику родину - 3 дітей, 5 онуків, 12 правнуків та 2 праправнуків.

Зараз про жінку турбуються діти, навідують рідні та близькі.

Не кожній людині вдається подолати столітній рубіж, а Єфросина Мілентівна, попри те, що має не найкраще здоров’я, володіє феноменальною пам'яттю,  залишається відкритою та щирою, а ще оберегом мудрості та злагоди у великій родині.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора