Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День Захисників та Захисниць України – свято з болем у душі та тривогою в серці

Дата: 14.10.2022 14:54
Кількість переглядів: 484

Сьогодні жителі Шаргородської територіальної громади відзначають День Захисників та Захисниць України, День Українського козацтва та свято Покрова Пресвятої Богородиці.

Цьогоріч ці свята відзначаємо у тривозі за свою Батьківщину, за рідних та близьких, за воїнів, які обороняють Українську Державу  від ненависного ворога. Кожен з нас вірить у Збройні Сили України та торжество справедливості, а відтак – Україна неодмінно Переможе.

Сьогодні, 14 жовтня, о 09.00 год. шаргородці хвилиною мовчання вшанували пам'ять воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії росії проти України.

Керівництво та працівники міської ради на знак ушанування пам’яті про загиблих оборонців України поклали квіти до пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку. Відвідали могили загиблих бійців на Алеї Героїв Шаргородського кладовища.

Далі міський голова Володимир Барецький взяв участь у Божественній Літургії в Храмі Покрови Пресвятої Богородиці м.Шаргород. Усі присутні у Храмі віряни помолилися за упокій душ загиблих Героїв України, просили Матір Божу про заступництво та допомогу воїнам ЗСУ і всім українцям у захисті держави.  

Також сьогодні міський голова відвідав цех, де активні жителі міста Шаргород (під керівництвом священослужителя ПЦУ Василя Ваврика) шиють наколінники, розгрузки, теплий одяг та ін. для воїнів Збройних Сил України. Поспілкувавшись з майстринями, керівник громади подякував їм за працю, а також, оглянувши приміщення цеху, пообіцяв допомогти із забезпеченням теплом.

Шановні шаргородці! Будьмо вдячні чоловікам і жінкам, військовим, волонтерам, медикам та просто небайдужим до долі своєї країни людям, які, незалежно від національності та віросповідання, стали на заваді агресору. Усі вони відважні та незламні, мужні та непереможні. Завдяки їм ми знаходимося на своїй вільній землі, під своїми прапорами. Пам’ятаймо про це!

Усе буде Україна! Разом до Перемоги!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора