Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Медична допомога для ВПО

Дата: 19.10.2022 13:13
Кількість переглядів: 134

На сьогодні Міністерством охорони здоров’я України вживаються заходи для того, щоб вимушені переселенці отримували необхідну медичну допомогу безкоштовно та у повному обсязі.

Первинна медична допомога

Первинна медична допомога для внутрішньо переміщених осіб надається без переукладання декларацій із сімейним лікарем. ВПО можуть бути прийняті у будь-якому закладі охорони здоров’я, якщо він здатен забезпечити необхідне лікування, наявність декларації для цього не обов’язкова.

Надання екстреної медичної допомоги ВПО здійснюється безоплатно попри наявність або відсутність підписаної із лікарем декларації за місцем їх фактичного перебування незалежно від місця реєстрації.

Інвалідність

Повторний огляд для продовження інвалідності можна пройти після завершення воєнного стану.
Повторний огляд, строк якого припав на період дії воєнного стану на території України, переноситься на строк після припинення/скасування воєнного стану, але не пізніше шести місяців після його припинення/скасування.

Для отримання соціальних виплат особам з інвалідністю проходити повторний огляд для підтвердження інвалідності не потрібно.
Українці мають право звертатися до МСЕК для встановлення інвалідності заочно та незалежно від місця проживання чи перебування. Тобто, якщо людина не має можливості прибути до МСЕК, комісія може приймати рішення про встановлення інвалідності заочно на підставі направлення закладу охорони здоров’я.

Програма «Доступні ліки»

В умовах воєнного стану продовжує діяти програма «Доступні ліки». Пацієнти, які потребують амбулаторного лікування серцево-судинних захворювань, цукрового діабету першого/другого типу, нецукрового діабету, бронхіальної астми, розладів психіки та поведінки, епілепсії, можуть отримати лікарські засоби, що входять до програми, безоплатно або з невеликою доплатою.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора