Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулась двадцять четверта позачергова сесія міської ради 8 скликання

Дата: 21.10.2022 13:02
Кількість переглядів: 187

Сьогодні, 21 жовтня 2022 року, відбулась двадцять четверта позачергова сесія міської ради 8 скликання під головуванням міського голови Володимира Барецького. У сесії міської ради взяли участь 21 депутат з 26-ти.

Насамперед депутати та запрошені хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих захисників та захисниць України.

Далі міський голова поінформував присутніх та онлайн аудиторію про  спектр роботи, який було проведено виконавчим апаратом міської ради в міжсесійний період. Мова йшла про: заходи щодо розподілу та передачі гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам, сім’ям військовослужбовців, соціально незахищеним верствам населення громади;  облаштування укриттів в закладах освіти та їх забезпечення твердим паливом;  заходи з відновлення та організації належної роботи мереж водозабезпечення та водовідведення в ряді населених пунктів Шаргородщини та ін..

В ході пленарного засідання сесії депутатами було розглянуто 26 проектів рішень.

Зокрема депутатами міської ради прийнято рішення щодо відкриття інклюзивного класу у чотирьох закладах освіти Шаргородської громади та закриття однієї групи в Копистиринському ЗДО.

Відповідно до прийнятого депутатами рішення встановлено розмір батьківської плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти та передбачено організацію харчування у закладах загальної середньої освіти на території Шаргородської міської територіальної громади. Крім того прийнято  Положення про стимулювання дітей, молоді та їх наставників за досягнуті успіхи у навчанні і спорті Шаргородської громади.

Депутатами затверджено статут комунальної установи «Центр фінансово-господарського обслуговування закладів освіти Шаргородської міської ради» в новій редакції, затверджено Положення про ряд структурних підрозділів міської ради.

Затверджено генеральний план та план зонування території села Лозова та села Теклівка.

Розглянувши проект рішення міської ради «Про надання згоди на передачу релігійній організації «Релігійна громада парафії Св. Юрія Переможця с. Гибалівка Жмеринського району Вінницько-Тульчинської єпархії Української  православної церкви (православної церкви України)» в безоплатне користування адміністративної будівлі» депутатами прийнято позитивне рішення.

Також депутатами міської ради розглянуто та ухвалено рішення, які стосувались земельних питань та ряд інших.

Необхідно зазначити, що усі проекти рішень, які виносились на розгляд депутатів міської ради, попередньо були розглянуті та опрацьовані постійними комісіями міської ради.

Усі бажаючі мали можливість ознайомитись з роботою сесії в онлайн режимі.

Завершуючи сесію міської ради, міський голова Володимир Барецький та начальник відділу освіти і спорту міської ради Володимир Кутнік поінформували директорів, працівників шкіл громади та онлайн аудиторію про ситуацію, що склалась у зв’язку з дефіцитом фінансування освітньої сфери Шаргородщини.  Спікерами було надано пропозиції щодо шляхів вирішення даної проблеми. Проте залишається відкритим питання щодо реформування галузі освіти Шаргородської територіальної громади, яким би важким воно не було.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора