Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

21 листопада - День Гідності та Свободи

Дата: 21.11.2022 11:45
Кількість переглядів: 155

Сьогодні, 21 листопада, в Україні традиційно відзначають День Гідності та Свободи. Це свято символізує сильний дух українського народу та його готовність боротися за свою свободу.

День Гідності та Свободи відзначає дві історичні українські революції: Помаранчеву, яка розпочалася 22 листопада 2004 року та Революцію Гідності, яка почалася 21 листопада 2013 року. Спершу свято було створене під назвою День Свободи для відзначення Помаранчевої Революції, але  його було скасовано. Під сучасною назвою свято відновлено у 2014 році.

Зараз цей день набуває ще більш символічного значення під час повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну. Українці продовжують демонструвати, що готові відстоювати свою свободу не лише у боротьбі із деспотичною владою, але й у війні із кривавим загарбником.

Сьогодні представниками місцевої влади було покладено квіти до пам’ятника Т.Шевченка, як символа вічного борця і оспівувача нашої волі. Хвилиною мовчання шаргородці вшанували всіх тих, хто поклав своє життя на вівтар свободи.

Ці заходи – нагадування всім нам про те, якою ціною здобуто свободу на новий шанс для країни стати справжньою європейською державою.

Вистояли на Майдані – переможемо у війні!

Слава Україні! Слава її Героям!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора