Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Долучайтесь до загальноукраїнської акції «Запали свічку Пам'яті» в День пам’яті жертв голодомору.

Дата: 26.11.2022 07:56
Кількість переглядів: 129

У ХХ сторіччі українці пережили три голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Утім, наймасштабнішим був Голодомор 1932-1933 років – геноцид українського народу, здійснюваний тоталітарним режимом.

Для українців було створено життєві умови, які розраховані на їхнє фізичне знищення. Україна внаслідок масових штучних голодів втратила мільйони людських життів, половина з них – діти та підлітки.

Через дев’ять десятиліть після Голодомору проти українців знову застосовують методи геноциду. Дев’ять місяців повномасштабної війни засвідчили: здійснюючи вторгнення, ворог має на меті знищити Україну та її народ.

Та, маючи власну державу, ми успішно протистоїмо противнику. Завдяки згуртованості ми вистоїмо і переможемо.

Наше завдання - зберегти історію живою, передати її наступним поколінням. Єднаймося, тому що єдність є запорукою нашої перемоги.

 

Шановні шаргородці! 26 листопада о 16.00 год. долучайтесь до загальноукраїнської  акції «Запали свічку Пам'яті», засвітивши вогник пам’яті у вікні своєї оселі,  на знак нашої скорботи за жертвами і віри у те, що в майбутньому подібні трагедії не повторяться.

Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо.

З повагою,

Міський голова

Володимир БАРЕЦЬКИЙ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора