Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Не залишайтесь байдужими і звертайтесь на лінію довіри у Вінницькій області "0 800 75 04 75"

Дата: 01.12.2022 16:20
Кількість переглядів: 107

Цьогоріч війна принесла дуже багато насильства в життя українців, спричинивши появу великої кількості випадків сексуального насильства, пов’язаного зі збройним конфліктом. Злочини сексуального характеру під час війни характеризуються особливою жорстокістю з боку російських військовослужбовців і мають значний негативний вплив не тільки на потерпілих осіб, їх близьких та членів родин, але й на все українське суспільство.

У цих умовах ми категорично не можемо толерувати та замовчувати випадки домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

За інформацією МВС цьогорічні показники кількісті звернень до поліції у зв'язку з домашнім насильством у порівнянні з минулим роком зменшилася на 24%, основними причинами такого зниження вважають:

  • окупацію значних територій України, де люди не могли звертатися, а поліція не могла фіксувати випадки пов’язані з насильством;
  • вимушене переміщення великої кількості українців як в середині країни, так і за кордон.

Зважаючи на ситуацію, у надскладний період в своїй історії Україна прийняла доленосне рішення на шляху захисту прав і свобод людини, ратифікувавши 20 червня 2022 року Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству (Стамбульську конвенцію), що є критично важливим і своєчасним під час війни, ніж будь-коли.

Ратифікація Стамбульської конвенції є найбільш рішучим кроком у боротьбі з домашнім та гендерно обумовленим насильством, що гарантуватиме істотні зміни в законодавстві та роботі державних інститутів відповідно до міжнародних стандартів. Також це надає країнам-учасницям юридичну базу, стратегії й заходи щодо викорінення цих явищ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора