Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Григорій Сковорода - шлях мудреця

Дата: 06.12.2022 16:34
Кількість переглядів: 91

Пізнай свій край, …себе, свій рід, свій народ , свою землю,

ти пізнаєш свій шлях у житті” (Г.Сковорода)

Цього року, 3 грудня ми відзначили 300-річчя від дня народження визначного українського мислителя, філософа, письменника, музиканта та мандрівника Григорія Сковороди.

“Мандрівна академія”, “людина-університет” своєї епохи - це про Григорія Сковороду. За життя він не видав жодної книги. Натомість читачі його шукали самі, масово читали та цитували, переписували рукописи та пропагували їх. Про нього у творах згадував сам Тарас Шевченко: “Кругом листочки обведу та й списую Сковороду”.

З цієї нагоди міською бібліотекою було проведено літературну вітальню «Григорій Сковорода - шлях мудреця» в приміщенні Шаргородського ліцею №1. Бібліотечні працівники Кирилюк Наталія розповіла старшокласникам біографічні дані та цікаві факти з життя Г.Сковороди, а Ольга Михайлина зачитала учням афоризми філософа.

На заході було презентовано книгу "Життя наше - це подорож", книга містить грунтовану розвідку В.Шевчука про письменницьку спадщину Г.Сковороди та біографію написану учнем філософа М.Ковалинським.

На сьогоднішній день в світі налічується більше п’яти тисяч праць, присвячених Григорію Сковороді. І в тих працях – сила-силенна різних спостережень, припущень, тлумачень. І через сотні років Сковорода бентежить світ своєю глибиною та незбагненністю.

Тож, будьмо гідними нащадками видатного українця! Пам’ятаймо, що мудрість досягається у постійній праці над собою. А ми запрошуємо вас до бібліотеки, де ви можете поринути в літературний світ філософії Григорія Сковороди.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора