Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт міського голови про діяльність виконавчих органів Шаргородської міської ради у 2022 році

Дата: 23.12.2022 10:30
Кількість переглядів: 512

Звіт міського голови про діяльність виконавчих органів Шаргородської міської ради у 2022 році

ЗВІТ З ПРЕЗЕНТАЦІЄЮ

Шановні депутати та запрошені, жителі територіальної громади і всі, хто нас зараз дивиться!

Пройшло близько року від мого попереднього звіту, і було б природньо доповідати сьогодні про виконання намічених планів, завдань та різних доручень, але війна, на жаль, перекреслила більшість наших задумів та намірів. Моя діяльність у звітному періоді, як і робота депутатського корпусу, виконкому та відділів міської ради, сільських старост та адміністраторів, керівників підприємств, установ та організацій, громадського активу, були підпорядковані суворим вимогам військового часу.

З перших днів війни мені довелось у невідкладному режимі виконувати завдання, пов’язані з мобілізаційною роботою, розгортанням пункту комплектування військових формувань, забезпечення збройних сил продуктами харчування і необхідним спорядженням, організацією прийому переселенців та багатьма іншими питаннями, які потребували негайного вирішення.  З вашою допомогою більшість завдань, поставлених суворими реаліями військового часу , вдалось виконати.

Спільно з нашим територіальним центром комплектування (військкоматом), сільськими старостами, керівниками підприємств, установ та організацій  було забезпечено виконання мобілізаційних завдань, доставку мобілізованих осіб до місця служби.

З перших днів війни ми активно зайнялись забезпеченням   армії та військовослужбовців, міського населення окремих регіонів, лікувальних закладів області продуктами харчування .  Для цих потреб протягом року було заготовлено близько 70 тонн картоплі, майже 35 тонн борошна, біля 20 тонн різноманітних круп, понад 10 тонн олії, більше як по дві тонни цибулі, моркви та столового буряка, інші продукти харчування. У перші місяці війни ми були чи не єдиною громадою, яка відправила на фронт цілий вагон продукції. Забезпечення наших воїнів та жителів окупованих територій продуктами харчування здійснювалось постійно, кілька днів тому ми майже 25 тонн продуктів харчування відправили до Херсонської області.

З початку бойових дій міською радою було відкрито спеціальний бюджетний рахунок для надання допомоги нашим Збройним Силам.

Хочу доповісти, що на цей рахунок, станом на сьогоднішній день, надійшло 870 тис. грн.. Списки більшості платників ви бачите на екрані.

Для потреб армії за рахунок міського бюджету було придбано медикаменти на загальну суму понад 60 тисяч гривень, господарські та електротовари (407,7 тис. грн), розгрузки до бронежилетів (14,5 тис.грн), 80 комплектів військової форми.

Велику вдячність від військових ми отримали за передачу в зону бойових дій трьох машин швидкої допомоги, які були розкомплектовані. Ми їх відремонтували, привели в порядок і відправили на фронт.  

Найвагомішим нашим внеском стала благодійна акція, яка увінчалась придбанням і передачею збройним силам України безпілотного літального апарату вартістю близько пів мільйона гривень (такої високої планки для себе не підіймала жодна громада).

Від командирів військових формувань ми отримали десятки подяк та листів вдячності, з якими я знайомив вас протягом року (одну з таких подяк ви бачите на екрані).

Особливу увагу я, як міський голова, приділяв роботі з внутрішньо переміщеними особами: у більшості населених пунктів було обладнано пункти прийому переселенців; за час військових дій наша громада дала притулок  та забезпечила всім необхідним  понад 6 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

У даний час на території  міської ради проживає понад 1000 переселенців, з них: 310 дітей,  63 дорослих особи з інвалідністю, 8 дітей-інвалідів. Нашими працівниками їм оформлено 1066 державних допомог у розмірі по 2000 грн. на дорослу особу та 3000 грн. на дитину, які вони отримують щомісячно. У рамках реалізації в Україні Всесвітньої продовольчої програми ООН  більше, як тисячі переселенців  було підготовлено документи на грошові виплати в розмірі по 2220 грн.

Все, що пов’язано із ситуацією в державі, ми робили і продовжуємо робити, без зайвих гучних рекламних (піарних) роликів, постів.

На жаль, внесок нашої громади у загальну перемогу вимірюється не лише масштабами проведеної роботи чи сумою залучених коштів. Задля наближення цієї перемоги, заради збереження країни і її мирного життя наша громада заплатила і продовжує платити найдорожчим серед того, що має,  – життями наших людей.

Я дуже хотів би бажати, щоб жодному голові майбутніх каденцій не довелось би займатись тими справами, якими прийшлось займатись мені: 16 страшних миттєвостей , коли привозять загиблого і відкривають перед рідними труну , а деколи - й просто мішок з тілом,  16 траурних процесій, 16 могил з фотографіями ще зовсім юних людей. Про все це страшно навіть згадувати.

Я хотів би назвати зараз імена усіх наших героїв, полеглих у боях за Україну, а ви, стоячи, схиліть голови у шані і молитві   в пам’ять про славних наших земляків, з великою вдячністю за їхній подвиг.

Солдат Національної Гвардії України ПЕЧЕНЮК Руслан Русланович з Шаргорода загинув у боях з ворогом у м.Токмак, внаслідок  обстрілу ворожою важкою броньованою технікою. Похований на Шаргородському кладовищі, на Алеї Героїв.

Сержант ПЕТРЕНКО Віктор Володимирович з Слободи-Шаргородської - командир 3-го гранатометного відділення, гранатометного взводу роти вогневої підтримки, загинув  під час виконання бойового завдання в Донецькій  області. Похований на Шаргородському кладовищі,  на Алеї Героїв.

Молодший сержант ШПАК Василь Васильович з Івашковець  -  мінометник батареї механізованого батальйону, загинув внаслідок вогнепального поранення, отриманого під час виконання бойового завдання по захисту України у населеному пункті Красногорівка Донецької області. Похований на Івашковецькому кладовищі.

Солдат БАЛАНЧУК Валентин Васильович з Шаргорода загинув під час оборони міста Києва. Похований на Шаргородському кладовищі, на Алеї Героїв

Молодший сержант ШЕРЕМЕТА Володимир Іванович з Носиківки - командир відділення інженерної техніки інженерного взводу батальйону матеріального забезпечення, загинув у час оборони міста Миколаїв. Похований  на Носиківському кладовищі.

Старший сержант КРИВЕНКОВ Олександр Михайлович з Андріївки - водій  автомобільного взводу підвозу боєприпасів, загинув у час оборони міста Миколаїв. Похований на Андріївському кладовищі.

Молодший сержант ДЕРЕНЬ Андрій Миколайович з села Мишівське - командир відділення зенітного ракетного взводу, загинув у час оборони населеного пункту Білогірка Херсонської області. Похований на Шаргородському кладовищі,  на Алеї Героїв.

Солдат МАЛИНОВСЬКИЙ Анзор Анзорович з Руданського - навідник  десантно-штурмового взводу, загинув у час оборони населеного пункту Гороховатка Харківської області. Похований на Руданському кладовищі.

Сержант МУРЗАК Валентин Васильович з Лозової - командир відділення протитанкового взводу, загинув у місті Селидове Донецької області, в результаті нанесеного ворогом ракетно-артилерійського удару. Похований на Одещині.

Молодший сержант КУШНІР Вячеслав Олексійович з Слободи-Шаргородської  - командир відділення 1-го взводу 2-ої роти батальйону полку «Азов»  Національної Гвардії України, загинув від кульових поранень у місті Маріуполь, прикривши собою побратимів під час бою біля заводу «Азовсталь». Похований на Шаргородському кладовищі, на Алеї Героїв.

Солдат МАСЕЛЮК Павло Михайлович  з села Пасинки  - оператор  відділення взводу протитанкових керованих ракет, помер під час несення служби у Збройних Силах України. Похований на Мурафському кладовищі

Солдат ГОРЕНЮК Юрій Віталійович з Слободи-Шаргородської - навідник мотопіхотної роти, загинув поблизу населеного пункту Невельське Покровського району Донецької області, в результаті нанесеного ворогом артилерійського удару. Похований на Слободо-Шаргородському кладовищі.

Капітан ТІТЮЦЬКИЙ Дмитро Олександрович з села Копистирин  - старший офіцер Національної гвардії України, загинув поблизу населеного пункту Стельмахівка Сватівського району Луганської області, в результаті нанесеного ворогом артилерійського удару. Похований на Копистиринському кладовищі.

Солдат ТИМОШЕНКО Костянтин Віталійович з Руданського - бойовий медик взводу управління мотопіхотного взводу,  загинув під час бою з ворогом, отримавши поранення, не сумісні з життям, поблизу населеного пункту Яковлівка Бахмутського району Донецької області. Похований на Руданському кладовищі.

Солдат КОРОВ’ЯНКО Руслан Володимирович з Шаргорода – номер обслуги кулеметного взводу стрілецької роти, загинув внаслідок отриманого вогнепального осколкового поранення не сумісного з життям, поблизу населеного пункту Красногорівка Донецької області, в результаті нанесеного ворогом мінометного, артилерійського, танкового обстрілів та масованої атаки ворожих дронів, а також штурму позицій ворожим десантом. Похований на Шаргородському кладовищі.

Старший солдат СВІТЛООКИЙ Андрій Анатолійович  з Копистирина - старший оператор апаратної ЗАЗ взводу зв’язку роти зв’язку, помер під час несення служби у Збройних Силах України. Похований на Копистиринському кладовищі.

Наше з вами завдання зробити все можливе для увіковічнення пам’яті земляків- героїв: музейні кімнати в школах та будинках культури, куточки слави, назви   вулиць, пам’ятні заходи – це далеко не повний перелік усього того, що нам належить виконати.

А головне – не забувати за їхні родини, сім’ї. Це завдання не тільки влади, але й кожного громадянина. Вони віддали життя за нас. 

 

Шановні присутні!

Незважаючи на жорстокі реалії війни, міська рада продовжувала виконувати покладені на неї функції по забезпеченню життєдіяльності територіальної громади.

За період з січня  по грудень 2022 року проведено  24 сесії міської ради, на яких прийнято  547 рішень, 45 засідань виконкому (232 рішення), видано 489 розпоряджень міського голови.

Таким чином, за звітний період підготовлено і прийнято 1268  управлінських рішень. Крім цього, виконавчим апаратом міської ради опрацьовано у 2022 році  3996  вхідних та підготовлено 1160 вихідних документів, розглянуто 457 звернень громадян, в тому числі 152 жителі побували на особистому прийомі в міського голови.  Розглянуто та надано відповіді на 36 запитів відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Здійснювалось відстеження результативності дії одного регуляторного акту – рішення міської ради «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Шаргородської міської територіальної громади».

За кожною з названих цифр стоїть велика аналітична і організаторська праця депутатів міської ради, членів виконкому, працівників управлінь та відділів. Всі рішення та розпорядження готувались колегіально, відкрито, гласно, своєчасно публікувались на сайті міської ради, за що я вам усім дякую.

Це відповідь на запитання: «Чим Ви там займаєтесь? Туди не ходіть, бо Вас там не приймуть, туди не достукатися, там нічого не вирішують».

Як вам відомо, головним показником господарської спроможності громади та основою забезпечення життєдіяльності її населення є стан наповнення бюджету. Незважаючи на складні реалії військового стану, нам вдалось не тільки зберегти, але й збільшити рівень бюджетних надходжень.

Бюджет Шаргородської міської територіальної громади за 11 місяців 2022 року по доходах загального фонду без урахування трансфертів виконано на 104,1%, при плані 98,5 млн. грн. фактично поступило 102,6 млн. грн. Якщо порівняти суму власних надходжень  із відповідним періодом минулого року, то вона зросла майже на 17,3 мільйона гривень або на 20,2%.

Хочу наголосити, якщо Ви думаєте, що оці стовпчики легко пересуваються…, то Ви помиляєтеся. За цими показниками стоїть важка праця, копітка щоденна праця, принципові позиції та велика кількість «з’їдених» нервових клітин.

Збільшилися надходження від сплати податків за землю. Якщо у 2021 році нарахування по сплаті податку за землю склали 1,6 млн. грн., то у 2022 році вони становлять близько 2,8 млн грн. Додаткові надходження забезпечено завдяки прийнятим у минулому році сесією міської ради ставкам земельного податку, а також збільшенню кількості об’єктів оподаткування – додатково виявлено для оподаткування ще 1423 земельні ділянки.

Як видно з діаграми, збільшились бюджетні надходження і по всіх інших видах податків.

По найбільшому бюджетоутворюючому джерелу – податку  на доходи фізичних осіб  - планові показники на 11 місяців 2022 року становлять  58,8 млн. грн.; до бюджету надійшло майже 62,0 млн. грн., що складає 3,2 млн. грн. понадпланових надходжень, або 105,5 відсотка. Порівняно з відповідним періодом минулого року, надходження даного податку до бюджету громади збільшились на 10,5 млн. грн., або на 20,5%.

Місцеві податки і збори  – планові показники затверджені в сумі 33,1 млн. грн.,  до бюджету громади надійшло 35,0 млн. грн., що становить 105,7%, або 1,9 млн. грн. понадпланових надходжень. У порівнянні з надходженнями аналогічного періоду  минулого року збільшення становить  8,3 млн. грн.

Плата за надання адміністративних послуг: за 11 місяців 2022 року при плані 1,7 млн. грн.. надійшло плати за надані послуги в сумі 2,2млн. грн.., що становить 129,4% (або 0,5 млн. грн.. перевиконання). Порівняно з відповідним періодом минулого року, надходження збільшились на 0,6 млн. грн.

Загалом ми очікуємо, що до кінця 2022 року до загального фонду бюджету територіальної громади надійде за рік без урахування трансфертів понад 114,4 млн. грн. Якщо порівняти суму власних надходжень з аналогічним періодом минулого року, то вона зросте більше, як на 18,5 млн. грн.

Одне з основних положень моєї передвиборчої програми – податки зобов’язані сплачувати всі – поступово реалізовується.

Це лише перші кроки! Наші резерви:  

- вивести заробітну плату з тіні,

- всі працюючі мають мати соціальні гарантії,

- власники та користувачі землі всіх форм власності повинні сплачувати податки,

- ми покладаємо надії на закон 5600, на мінімальне податкове навантаження,

- в нас є питання до деяких СПД, що торгують підакцизними товарами.

Моя принципова позиція до сплати податків залишиться незмінною!

 

Вирішення фінансово-економічних проблем стало основою реалізації багатьох інших завдань, найважливішим з яких є  забезпечення належного рівня життя наших людей. Чинників для реалізації цього завдання, як вам відомо, існує немало. Серед найголовніших -  підвищення якості освітніх послуг, запровадження сучасних методів навчання, розвитку спорту.

Я хочу наголосити, що якість освітніх послуг залежить не тільки від кількості педагогічних ставок, наповнюваності класів, груп продовженого дня, позакласної роботи, а насамперед від майстерності вчителя, його ставлення до виконання свого покликання, вміння передати матеріал.

На жаль, діяльність освітянської галузі, як і всіх інших найважливіших галузей життєдіяльності громади, прийшлось коригувати під впливом обставин військового часу.

Частина наших навчальних закладів стали тимчасовим притулком для переселенців. Зрозуміло, що це потребувало додаткових матеріальних ресурсів, і особливо додаткових затрат робочого часу працівників цих закладів, які на безоплатній основі зробили все від них залежне, щоб забезпечити належні умови для людей, вимушених залишити власні домівки.

 Серйозні виклики для освітянської галузі і для всіх нас виникли на початку нового навчального року

Для того, щоб розпочати нинішній навчальний рік, нам необхідно було в кожному освітньому закладі обладнати укриття для дітей, і ми це зробили: всі до єдиної  наші школи і дошкільні заклади вчасно розпочали навчальний рік. Більше того, 90% шкіл з 1-го вересня почали працювати не дистанційно, а в очному режимі. Скажу відверто, таких громад небагато.

Для обладнання найпростіших укриттів ми використали різноманітні способи і можливості. З міського бюджету для цих потреб було виділено майже 300 тисяч гривень, більшість робіт на безоплатній основі виконали працівники навчальних закладів, батьки, робітники нашого комунгоспу, інших підприємств. Де не було можливості обладнати укриття, використали  приміщення, які знаходяться поруч з навчальними закладами, уклавши відповідні угоди з їх власниками.

Попри всі складнощі, діти розпочали і продовжують сьогодні навчання у всіх навчальних закладах громади. Для порівняння скажу, що, за словами Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета станом на 16.12. 2022 року в Україні укриття облаштовано в 74, 7% шкіл та 56% дитсадків.

Війна загострила найболючішу проблему нашої освітянської галузі – фінансову: в травні місяці Кабміном України було зменшено державну освітню субвенцію на 7,7 млн (10%). Як вам відомо, на початку року дефіцит коштів на виплату заробітної плати нашим педагогічним працівникам вже складав 5,6 мільйонів гривень, зменшення субвенції зробило ситуацію вкрай напруженою. Наші неодноразові звернення отримали єдину відповідь: оптимізуйте мережу.

Ми здійснили цілий ряд непопулярних заходів: сім шкіл понизили у ступені, тобто на кінець нинішнього навчального року буде скорочено 14 класів, зменшили доплати педпрацівникам за престижність з 20% до 5%, на відміну від попередніх років, не виплатили їм грошової винагороди, вивели з навчального плану всі години шкільного компоненту. Після всіх проведених скорочень та заходів на заробітну плату педпрацівників усе одно не вистачає  сьогодні понад 4 млн.грн.

Все це викликає справедливі нарікання учителів, тому вкотре повторюю: вихід один – створити таку освітню мережу, щоб вона давала можливість вкладатись у загальнодержавні нормативи бюджетного забезпечення.

У нас виходить дивна ситуація: одні можуть дозволити собі  з 57-ми учнів утворити три класи, інші не виконати рішення ради і набрати 10-й клас, треті платити в умовах дистанційного навчання повну зарплату вихователям групи продовженого дня, психологам, соціальним педагогам, бібліотекарям, іншим працівникам, які не проводять уроки, - а в кінцевому рахунку страждають всі, і особливо ті добросовісні учителі, які невтомно працюють - чи у звичайному режимі, чи дистанційно - і яких у нас більшість.

Я хочу, щоб зрозуміли всі: закриття та реорганізація навчальних закладів – це не самоціль і не чиясь примха, це сьогодні чи не єдиний спосіб зберегти належне функціонування нашої освітянської галузі, задовільнити справедливі вимоги більшості педагогічних працівників.

Зрозуміло, що ми максимально мусимо враховувати інтереси дітей, і ми це робимо, як сталося, наприклад з Писарівською школою: не маючи можливості забезпечити належний підвіз учнів з цієї школи, ми вимушені були утворити на її базі філію Шаргородського ліцею №1, здійснивши реконструкцію системи опалення та витративши на це майже 250 тисяч гривень коштів місцевого бюджету. Але в майбутньому до цього питання нам ще доведеться повернутися.

Незважаючи на обставини військового часу та фінансові труднощі, ми  багато зробили по підготовці навчальних закладів до зими.

Комунальним підприємством «Комунсервіс»  для забезпечення теплом усіх шкільних та дошкільних навчальних  закладів було заготовлено 2,8 тисяч м3 дров, на що було виділено бюджетні кошти в сумі  860 тис. грн.. та залучено 965 тис. грн. коштів комунального підприємства.

Одночасно із заготівлею дров  у Шаргородському ліцеї  № 1 було  проведено капітальний ремонт теплової мережі на загальну суму біля 1,5 мільйона гривень.

Всі наші реформи в освіті та фінансові витрати підпорядковані одному – розвитку дитини та  формуванню її творчої особистості. Саме тому я ініціював прийняття Положення про стимулювання дітей, молоді та їх наставників, яке було затверджено сесією міської ради  21.10.22 року.

На цій ділянці роботи ми вже маємо чимало досягнень. Ви можете бачити на таблиці, що тут є діти, які набрали максимальні 200 балів  при виконанні мультипредметного тестування, переможці обласних олімпіад, спортивних змагань, Всеукраїнських конкурсів.

 Це лише найяскравіші приклади перемог і здобутків наших вихованців. Думаю, що ми всі разом і надалі робитимемо все від нас можливе, щоб подібних досягнень було набагато більше.

Важливим завданням міської територіальної громади є організація роботи з надання якісних медичних послуг. За 2022 рік на потреби первинної ланки медичного обслуговування населення з міського бюджету виділено близько 1,5 млн. грн., що на 34,2% більше відповідного періоду минулого року. Незважаючи на обмежені фінансові можливості , у селах створено медичні пункти тимчасового базування. Відновлено виїзди сімейних лікарів на дані пункти, що значно покращує якість і доступність медичної допомоги для жителів віддалених сіл громади.

У поточному році ми продовжили роботу по зміцненню матеріальної бази закладів первинної медицини.

Здійснено капітальний ремонт актової зали, на що було витрачено близько 55 тис. грн..

З метою поліпшення умов надання медичної допомоги закуплено гематологічний аналізатор в Плебанівську АЗПСМ, електрокардіограф в Шаргородську АЗПСМ та інше медичне обладнання.             

Для зручності  пацієнтів в холі  Шаргородської  амбулаторії поставлено кулер з питною водою та кавовий апарат.

Незважаючи на складні умови воєнного стану, відмічається позитивна динаміка у вакцинальній кампанії.  

Жорстокі реалії військового часу внесли свої корективи в діяльність нашої міської лікарні. Щоденно тут на лікуванні знаходиться біля десятка військовослужбовців, які прибувають сюди із зони бойових дій для надання їм медичної допомоги. Протягом року бували періоди, коли кількість військовослужбовців, потерпілих від війни, які лікуються в нашій міській лікарні, сягала кількох десятків .

Сьогодні варто відзначити, що війна не зупинила нашої роботи по зміцненню матеріальної бази лікарні.

Реалізовано цілий ряд масштабних проектів.

Завершено спорудження кисневої станції - загальна вартість робіт склала майже 3 мільйони  грн.     

Проведено реконструкцію системи киснепостачання загальна вартість робіт –  більше 2, 5 млн. грн.

Завершуються роботи по капітальному ремонту приміщення для розміщення комп’ютерного томографа в будівлі поліклініки, загальна вартість робіт складає 2,4 млн. грн.

Проводиться поточний ремонт в паліативному відділенні лікарні, виконано робіт на 168 тис. грн.

За сприяння священиків римо-католицької конфесії та окремих зарубіжних спонсорів  лікарня отримала автомобіль швидкої допомоги «Пежо» для транспортування важких хворих у медичні заклади області.

Закуплено дитячий аудіометр вартістю 262 тис. грн.. для отримання медичного пакета «Пологи».

Для забезпечення роботи лікарні встановлено дизельний генератор.

На базі відділення екстренної невідкладної медичної допомоги розгорнуто пункт незламності, який у даний час дає притулок усім, хто цього потребує.

У загальному підсумку на комунальні витрати Шаргородській міській лікарні з міського бюджету було виділено у 2022 році близько 6-ти  млн грн.

З початком війни ми дещо призабули  проблеми, пов’язані з короновірусною хворобою, але це не означає, що їх стало менше. У поточному році Шаргородська лікарня продовжувала бути опорною з цих питань, за цей період пройшли стаціонарне лікування більше сотні ковідних хворих.

Перелік зробленого в лікарні далеко не повний. Але навіть з нього видно, що ми намагаємось зробити все можливе, щоб наш медичний заклад мав усі умови для повноцінної роботи по зміцненню здоров’я наших людей.

Запровадження військового стану істотно вплинуло на роботу культосвітньої галузі. Працівники культури Шаргородщини з перших днів війни переформатували свою роботу. З початку війни у будинках культури сіл Копистирин, Конатківці, Івашківці, Пасинки, Лозова, Сл.Шаргородська та в приміщенні школи мистецтв були створені волонтерські центри. Приміщення центру культури і дозвілля та креативного простору ШАР використовуються для плетіння сіток.

З приїздом великої кількості внутрішньо-переміщених осіб організовано культурно-мистецькі заходи різного плану. З цією метою був проведений марафон культурно – мистецьких заходів, що проходили в центрі міста: розгорталася мобільна бібліотека для дорослих та дітей; працівники музею організовували майстер-класи з рукоділля; мистецькою школою проводились вуличні акції залучення дітей-переселенців до гри на різних інструментах, малювання, тощо.

З метою створення додаткових можливостей для опанування та удосконалення володіння державною мовою в бібліотеках створено консультаційні пункти «Розмовляємо українською» .

Працівники культури активно включились у збір коштів на потреби армії.

Вони стали організаторами благодійного концерту для збору коштів на придбання безпілотного літального апарату, в якому взяв участь заслужений артист України, співак Михайло Грицкан, який, крім благодійної програми, привіз сім касок і сім бронежилетів для військових-земляків. Всього загальна сума збору становила 497, 9 тис. грн..

Масштабну роботу з проведення культурно-мистецьких акцій по збору коштів на підтримку Збройних Сил України було здійснено на території сіл громади, де силами їх мешканців  було проведено понад 13 ярмарків та концертів, у ході яких було зібрано близько 400 тис. грн.

У жовтні до Дня Захисників Вітчизни відділом культури було ініційовано проведення культурно-мистецької акції «З вірою у Перемогу», яка була направлена на збір коштів для придбання теплого одягу та взуття для наших воїнів.  Впродовж п’яти ринкових днів у місті Шаргороді силами працівників культури міста і громади зібрано понад 150 тис. грн., частину з яких було спрямовано на придбання автомобіля для потреб армії.

Згодом, зважаючи на значущість заходу та його популярність серед жителів громади, я дав доручення долучитися до цієї справи усім старостинським округам, і ми продовжили благодійну акцію по збору коштів на потреби ЗСУ, залучаючи до виступів самодіяльних артистів зі  всіх населених пунктів, у результаті чого  на даний час зібрано ще понад 100 тис.грн.

Хочу особисто подякувати кожному, хто долучився до організації та проведення названих заходів, а також кожному небайдужому жителю нашої громади за зроблений внесок, адже кожна гривня є важливою для наближення нашої перемоги.        

В умовах військового часу особливого значення набуває соціальний захист населення.

За  2022 рік нами близько 800 тис. грн.  було спрямовано на виплату адресної матеріальної допомоги, яку отримали 224 особи. Ще 490 тис. грн. надано  особам, які здійснюють догляд за інвалідами та хворими людьми.

Мільйонами гривень вимірюється допомога, надана нашим людям місцевими підприємствами та окремими благодійниками.

Суттєвим чинником допомоги жителям нашої громади і одним із значних досягнень 2022 року є введення в експлуатацію приміщення «Прозорого офісу».

В умовах війни наш відділ «Центр надання адміністративних послуг»  продовжував роботу по безперебійному наданню адміністративних послуг .  Станом на 01.12.2022 року жителям нашої, і не тільки нашої, громади надано близько 20 тисяч (вдумайтесь у цю цифру) адміністративних послуг.

 

Шановні присутні!

Під час звітного періоду значну частину свого часу мені довелось займатися питаннями удосконалення місцевої інфраструктури. Людей завжди мало цікавлять причини і обставини: вони за будь-яких умов хочуть мати світло і тепло, якісну воду і нормальні дороги.

Незважаючи на  важкий військовий час, у поточному році було проведено роботу по будівництву нових та  реконструкції старих водогонів, заміні насосних станцій та іншого обладнання на загальну суму більше 2 млн.грн.

Здійснено реконструкцію водогонів у селах Писарівка  (1100 м.) зі встановленням нової насосної станції та Сл. Шаргородська (1560 м.) зі встановленням нової водонапірної вежі, побудовано новий водогон у місті Шаргороді (310 м.).

В с. Лозова проведено георозвідку двох артезіанських свердловин на суму 150 тис. грн.

Чималі ремонтні роботи системи водопостачання зроблені в Руданському – 95 тис. грн., Гибалівці – 85 тис. грн., Івашківцях – 80 тис. грн...

У цьому році завершено капітальний ремонт території перед пам’ятником невідомому солдату. Крім мощення тротуарної плитки, тут висаджено більше десяти кількаметрових дубків, які передано нам як благодійну допомогу. Понад три десятки подібних дерев висаджено також біля кладовища та у сквері за комунальною організацією креативний простір «Шар».

Багато нарікань людей викликає стан наших доріг. На жаль, не діють у повному обсязі загальнодержавні програми дорожного будівництва, але по дорогах державного і обласного значення нам все одно їздити доводиться. Не маючи права витрачати на їх ремонт кошти міського бюджету, нам доводиться шукати для ремонту цих доріг спонсорські кошти, чим мені довелось постійно займатись протягом усього звітного періоду.

За рахунок позабюджетних, а де це було можливим, і бюджетних коштів нам вдалось дещо зробити.

У  м. Шаргороді  по вул. Героїв Майдану  проведено  ямковий ремонт центральної дороги протяжністю 4,5 км. на загальну суму 760 тис. грн. Також проведено ремонт доріг в с.Руданське – 0,4 км. на суму  60 тис. грн., в с. Мишівське – 0,3 км. на суму  45 тис. грн., с.Писарівка  - 1,5 км. на суму  300 тис. грн.,  с. Гибалівка – 1,8 км. на суму 200 тис. грн. ( роботи продовжуються).

Дуже багато проблем з відомих вам причин виникло у нас з відключеннями світла. З цих питань я провів декілька нарад , тримаю дану проблему на постійному контролі. Але до її повного вирішення ще дуже далеко.

Завдань у плані створення належної інфраструктури наших населених пунктів  багато: це і їх благоустрій, і поліпшення транспортного сполучення, мереж зв’язку , і житлово-комунальні проблеми та багато інших. На кожному з названих напрямків роботи ми маємо певні здобутки, їх можна було б перераховувати ще довго, маємо і прорахунки, над усуненням яких ми працюємо постійно.

Я розповів лише про основні підсумки своєї діяльності та роботи міської влади у минулому році. На жаль, проблем значно більше, ніж здобутків. Хочу самокритично визнати, що я, як і кожна людина, не застрахований від помилок і прорахунків. Але я і мої підлеглі робитимемо все можливе для наближення нашої перемоги, заради поліпшення життя наших людей.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора