Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Соціальна робота із сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах

Дата: 03.01.2023 11:06
Кількість переглядів: 120

Працівниками відділу соціальної роботи комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Шаргородської міської ради впродовж 2022 року проводилась активна робота з сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах.

Відповідно до Закону України «Про соціальні послуги», складними визначаються такі життєві обставини, що об'єктивно порушують нормальну життєдіяльність особи, наслідки яких вона не може подолати самостійно (інвалідність, часткова втрата рухової активності у зв'язку із станом здоров'я, самотність, сирітство, безпритульність, відсутність житла або роботи, насильство, зневажливе ставлення та негативні стосунки в сім'ї, малозабезпеченість, психологічний чи психічний розлад, стихійне лихо, катастрофа тощо).

Протягом життя сімʼї стикаються з різними випробуваннями. Нажаль, не кожна родина в змозі самостійно вирішити труднощі, які виникають на їхньому шляху.

Сім’я, що перебуває у складних життєвих обставинах – це сім’я, яка втратила свої виховні можливості через виникнення таких умов, що порушують нормальну життєдіяльність одного або кількох членів сім’ї, наслідки яких вони не можуть подолати самостійно.

Саме тому турбота про сім’ю, родину, попередження складних життєвих обставин є першочерговим напрямком роботи працівників відділення соціальної роботи комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Шаргородської міської ради.

Так, впродовж грудня 2022 року завідувачем відділення соціальної роботи КУ Центр надання соціальних послуг Людмилою Білоус, фахівцем із соціальної роботи КУ Центр надання соціальних послуг Юлією Волянською спільно з інспектором з ЮП СП Жмеринського РВП ГУНП у Вінницькій області лейтенантом поліції Аурікою Липко, начальником  служби у справах дітей Шаргородської міської ради Валентиною Коломієць, поліцейським офіцером громади Жмеринського РВП капітаном поліції Володимиром Тараном та поліцейським офіцером громади Жмеринського РВП капітаном поліції Юрієм Краковецьким було відвідано 6 сімей, які перебувають/або можуть перебувати у складних життєвих обставинах в селах Шаргородської міської територіальної громади.

Всього протягом 2022 року було відвідано 53 таких сім’ї.

В ході роботи з даними сім’ями проводились відповідні заходи: заповнено акти відвідування сім’ї, акти обстеження умов проживання дітей, попереджено про відповідальність батьків та інших осіб, які їх замінюють, за ухилення від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання, виховання дітей та підлітків.

Надано інформаційні та консультаційні послуги з питань формування навичок відповідального батьківства, виховання дітей без насильства,  раціонального використання коштів державної соціальної допомоги сім’ям з дітьми,  планування сімейного бюджету,  організації споживчої діяльності по веденню домашнього господарства, підтримки порядку та чистоти, дотримання санітарно-гігієнічних норм, тощо.

КУ Центр надання соціальних послуг

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора