Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В єдності наша сила…

Дата: 17.02.2023 11:37
Кількість переглядів: 133

Минулий рік видався важким. Попереду – невідомість… Але беззаперечним фактом є те, що всі ми мріємо про одне – про бажану і вимріяну Перемогу. Сьогодні в Україні, здається, воюють всі – від малого до великого, без обмежень у соціальному статусі. Як то кажуть, ми наближаємо Перемогу як тільки можемо і тримаємо надійний тил…

Торік ми ініціювали низку благодійних заходів, щоб зібрати кошти на допомогу нашим армійцям. Перший культурно-мистецький марафон провели працівники Шаргородського центру культури і дозвілля міської ради. Вибрали для цього найбільш вдале місце, з великим потоком людей в ринкові дні.

Перші виручені гроші знайшли своє застосування безпосередньо на місці збору: настоятель ПЦУ храму Покрови Пресвятої Богородиці м. Шаргорода о.Василь Ваврик разом зі своїми парафіянами, показуючи приклад милосердя, збирали кошти на автомобіль для військових, а тому перший збір 33,9 тис. грн. без роздумів передали священнику, тим самим ми долучилися до гарної справи. Далі були виступи, присвячені Дню Захисників України, було придбано взуття (берці) на суму  36,6 тис. грн., які були  передані, за потребою, нашим землякам. З настанням холодів назріла нагальна потреба у термобілизні. Нам назустріч вийшли жінки з волонтерського швейного цеху, що у мікрорайоні «Шостаківка» і погодилися безоплатно виготовити 40 комплектів, на пошив яких було закуплено тканину на суму 16 тис. 850 грн.

Зважаючи на такі результати, міським головою було ініційовано продовження благодійних заходів, підготовлено розпорядження про проведення благодійної акції «З вірою у Перемогу!», яка направлена на підтримку Збройних Сил України.

У період з 30.10.2022 року по 27.11.2022 року на площі перед супермаркетом «Коровай» у ринкові недільні дні пройшли виступи жителів нашої Шаргородщини. А родзинкою цих заходів стала гостина, в ході якої виступаючі пригощали присутніх, хто вносив гроші на ЗСУ до скриньки. До благодійності долучилися всі старостинські округи громади, небайдужі жителі наших сіл, працівники культури і освіти, і, звичайно, наші талановиті діти.

В ході цих заходів було майже одразу закуплено теплий одяг для шаргородців, які зараз перебувають на фронті: бушлати, штани на флісі, балаклави, теплі носки, флісові кофти, термобілизна двох видів, всього на суму 80,0 тис. грн.. Речі майже одразу передали військовим через рідних або ж старост сіл на фронт. В обов’язковому порядку ведеться звітна відомість.

Далі, зароблену протягом наступних кількох виступів суму 103,0 тис. грн., було перераховано на спеціальний рахунок Шаргородської міської ради і згодом було витрачено на придбання медикаментів, господарських та електротоварів для потреб армії, а також розгрузки до бронежилетів.

Частину коштів (4,7 тис. грн.) використано на закупку парафіну та стеарину для окопних свічок, які завершують виготовляти працівники відділу культури і туризму, КРЕАТИВНОГО ПРОСТОРУ «ШАР» та центру фінансово-господарського обслуговування закладів культури.

Наразі, плануємо  придбати ще берці, по які часто звертаються наші хлопці.

Тож, бачите, результати є і вони вагомі.

Щирі слова вдячності  висловлюємо нашим старостам і адміністраторам старостинських округів за організаційну роботу, підвезення аматорів сцени та представлення цікавих смачних страв. Особливу подяку висловлюємо учасникам муніципального духового оркестру міської ради (керівник Павло Чайковський), які щоразу приймають участь не лише у благодійних концертах,   без їх участі не проходять церемонії поховання наших загиблих  воїнів-земляків.

Щиро вдячні кожному, хто приймав участь, хто готував і частував, хто кидав пожертви до скриньки, хто хоч чимось був дотичний до цієї доброї справи. Адже кожному повернеться вкладене сторицею.

 

А тому, ми продовжуємо роботу. За новим розпорядженням міського голови розпочато наступний марафон благодійності «Об’єднуємося заради Перемоги», в якому прийматимуть участь працівники закладів культури, освіти громади та представники бізнесу міста. Початок його мешканці громади мали можливість вже декілька неділь поспіль спостерігати в місті.

Маємо надію, що житимемо під мирним небом над головою та рідною землею під ногами. Дякувати Богу, що у нас така потужна у всіх відношеннях громада, де живуть працьовиті люди, щирі християни, які швидкі до всіх добрих починань!

Лише спільними справами, крок за кроком, ми наближаємо нашу ПЕРЕМОГУ! Слава Україні та її Героям!

Відділ культури і туризму міської ради

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора