Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пам’яті героїв, що відійшли у чисті небеса

Дата: 20.02.2023 17:06
Кількість переглядів: 101

З метою вшанування пам’яті громадян України, які загинули під час Революції Гідності (листопад 2013 – лютий 2014 років) у боротьбі за ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє України, 20 лютого в Україні встановлено День Героїв Небесної Сотні, бо саме у цей день загинуло найбільше людей. Завдяки тим буремним подіям  було змінено хід історії нашої держави.  20 лютого в міській бібліотеці відбувся вечір пам’яті, приурочений цій, надзвичайно знаковій для всієї України, боротьбі.

Під час проведення заходу, своїми роздумами та побажаннями поділився учасник  Революції Гідності, Шаргородський міський голова Володимир Барецький. Він висловив впевненість у тому, що з таким волелюбним і трудолюбивим народом як український, незалежність буде обов’язково виборена та Україна піде європейським шляхом цивілізованого, демократичного розвитку.

Надзвичайно тепло зустріли присутні учасника антитерористичної операції, а сьогодні і бойових дій в Україні Сергія Куляса. Він розповів про воєнні події, які довелося   пережити, фронтове братство, підтримку воїнів у найгарячіших точках російсько-української війни.

Ведучі заходу: бібліотекар відділу обслуговування дорослих читачів Наталія Кирилюк та бібліотекар бібліотеки-філії міської бібліотеки для дітей Марцинишена Юлія висвітлили хід тих трагічних і водночас переломних сторінок сучасної історії на Майдані  та повномасштабного вторгнення росії на українську землю.

Аматори сцени: начальник відділу культури і туризму Тетяна Янчурська, директор центру культури і дозвілля Шаргородської міської ради Роман Підпалюк та учень Слободо-Шаргородського ліцею Кіріл Боднарук подарували присутнім музичні композиції відповідної патріотичної тематики.

У заході взяли участь читачі бібліотеки різних вікових категорій, у тому числі учні старших класів Слободо-Шаргородського ліцею. Адже саме їм – молодому поколінню розбудовувати вільну європейську Україну. Зустріч, в черговий раз, пробудила в душах патріотичні почуття, зворушила серця любов’ю і повагою до відчайдушних співвітчизників, які ціною свого здоров’я, а подекуди і життя, виборюють незалежність нашої Батьківщини!

КО «Шаргородська центральна міська бібліотека»

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора