Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулась нарада керівників закладів освіти

Дата: 24.03.2023 13:53
Кількість переглядів: 162

На виконання плану роботи відділу освіти і спорту  23 березня 2023 року в залі засідань міської ради відбулася   нарада  керівників закладів загальної середньої та дошкільної освіти Шаргородщини.

В роботі наради взяли участь секретар міської ради Катерина Кедик та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради  Андрій Майданюк.

На нараді розглянуто актуальні  питання організації діяльності галузі освіти, а саме:

1.  Про моніторинг організації інклюзивної освіти  та індивідуального навчання в плані виконання розпорядження голови міської ради від 12.01.2023 року № 2 «Про комісію з розгляду питань інклюзивної освіти та індивідуального навчання (педагогічного патронажу), які потребують додаткового вивчення в закладах освіти Шаргородської міської ради».

2. Про створення системи психологічної підтримки постраждалих від війни на виконання  «Програми підтримки Захисників та Захисниць України, членів їх родин та родин загиблих (померлих), безвісти зниклих за особливих обставин Захисників та Захисниць України Шаргородської територіальної громади на 2023-2025 роки».

3. Про стан фінансування освітньої галузі, проблеми та шляхи їх

вирішення.

4. Про відкритість та об`єктивність роботи закладів освіти у відповідності до статті 30 Закону України «Про освіту».

5. Про посилення пожежної і техногенної безпеки в закладах освіти у весняно-літній період. Дотримання вимог використання найпростіших укриттів з метою збереження життя учасників освітнього процесу.

6. Порядок і організація харчування у закладах загальної середньої та дошкільної освіти, дотримання вимог визначених системою HАССР та паспортизація харчоблоків.

 

По першому питанню, спеціаліст І категорії  відділу освіти і спорту, Валентина Мельник, підвела підсумки проведеного моніторингу  організації інклюзивної освіти  та індивідуального навчання  в закладах освіти громади. Були висвітлені існуючі проблеми та надані рекомендації щодо шляхів їх вирішення.        

Валентина Гуменюк, директор ЦПРПП, ознайомила учасників наради із затвердженою сесією міської ради  «Програмою  підтримки Захисників та Захисниць України, членів їх родин та родин загиблих (померлих), безвісти зниклих за особливих обставин Захисників та Захисниць України Шаргородської  територіальної громади на 2023-2025 роки» та планом заходів, які стосуються практичних психологів у виконанні даної програми.

Розглянули важливі питання щодо фінансування освітньої галузі. Начальник відділу освіти і спорту Володимир Кутнік  наголосив на проблемах фінансування закладів та разом  намітили певні пропозиції щодо їх вирішення.        

Інформувала про вимоги  статті 30 Закону України «Про освіту», головний спеціаліст, бухгалтер Ольга Іванкова та наголосила на необхідності дотримання вимог даного Закону. Директорам закладів вказала на недоліки.

Заступник начальника Жмеринського управління Держспоживслужби Тамара Кушнір надала рекомендації щодо організації харчування у закладах загальної середньої та дошкільної освіти та щодо дотримання вимог визначених системою HАССР. А також наголосила на необхідності завершення  паспортизації харчоблоків.

Катерина Кедик - секретар міської ради, підвела підсумки наради та акцентувала важливість висвітлених під час наради питань.      

Загалом нарада пройшла конструктивно, до відома керівників було доведено основні завдання над виконанням яких потрібно працювати надалі.

Відділ освіти і спорту міської ради

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора