Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

КУ Центр надання соціальних послуг проводить соціальну роботу з сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах

Дата: 30.03.2023 15:16
Кількість переглядів: 145

Сім’я – це перший соціальний інститут у житті будь-якої людини і важливий чинник її успішної соціалізації в майбутньому. Саме тому в сучасному розвиненому суспільстві соціальна робота із сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах, направлена на збереження родини для дитини, розглядається як основний і найбільш ефективний спосіб вирішення проблеми соціального сирітства.

Нині в Україні значна кількість українських сімей потребує соціального захисту і допомоги.

Саме тому працівниками відділу соціальної роботи комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Шаргородської міської ради проводиться активна робота з сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах.

Найбільша увага приділяється соціальному супроводу - обстеженню, оцінці потреб, визначенню шляхів вирішення основних проблем, сприянню у подоланні складних життєвих обставин.

Так, впродовж січня-березня 2023 року завідувачем відділення соціальної роботи КУ Центр надання соціальних послуг Людмилою Білоус, фахівцем із соціальної роботи КУ Центр надання соціальних послуг Юлією Волянською спільно з інспектором з ЮП СП Жмеринського РВП ГУНП у Вінницькій області лейтенантом поліції Аурікою Липко, начальником  служби у справах дітей Шаргородської міської ради Валентиною Коломієць, поліцейським офіцером громади Жмеринського РВП капітаном поліції Володимиром Тараном було відвідано 20 сімей, які перебувають/або можуть перебувати у складних життєвих обставинах, сімей, діти з яких перебувають в закладах інституційного догляду, в селах Шаргородської міської територіальної громади. Також проводяться перевірки цільового використання коштів при народженні дитини.

У ході проведеної роботи сім’ям надавалися різні види соціальних послуг відповідно до Державних стандартів – проведено інформаційно-профілактичну роботу щодо забезпечення належних житлово-побутових умов для проживання дітей, раціонального використання коштів державної соціальної допомоги сім’ям з дітьми, запобігання та протидію домашнього насильства, ведення здорового способу життя та негативний вплив вживання алкогольних напоїв на стан людини.

Також батьків попереджено про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків.

КУ Центр надання соціальних послуг

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора