Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Дню пам’яті та примирення присвячується

Дата: 08.05.2023 14:27
Кількість переглядів: 230

Щороку 8 травня згідно із Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років» Україна разом із європейською спільнотою відзначає День пам’яті та примирення.

Цьогоріч ми вдруге зустріли його в умовах повномасштабної збройної агресії Росії, яка супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва РФ.

Так, 8 травня, в місті Шаргород відбулась хода з лампадками та покладання квітів до пам’ятника воїнам, які загинули під час Другої світової війни. Цьогоріч колону очолив житель м. Слов’янська, який тимчасово проживає в нашій громаді: чоловік у вишиванці з українським прапором в руках та з маком пам’яті та примирення на грудях, символізував незмінне гасло цього дня -  «Ніколи знову…» та, безумовно, нашу майбутню Перемогу у сьогочасній війні.

Міський голова, заступники, представники виконавчого комітету міської ради, депутатського корпусу, вчителі, представники трудових колективів міста, учнівська молодь та небайдужі містяни пройшлись пам’ятною ходою та вшанували подвиг тих, хто боровся з нацизмом і переміг його. Водночас вшанували пам’ять всіх жертв Другої світової війни: остарбайтерів, дітей війни, цивільних, які постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст та сіл, адже війна – це не лише танки, гармати і масштабні бої, це – долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.

З промовою до присутніх звернувся міський голова, який зазначив, що нині, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Однак тепер це – путінська Росія, яка говорить про «вирішальний внесок у перемогу над нацизмом росіян». Сьогодні саме РФ зазіхає на нашу територіальну цілісність і зруйнувала мир у Європі. Та, наша боротьба триває щоденно від 2014 року і ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє…

Представники місцевої влади та правоохоронних органів також взяли участь в заходах з нагоди Дня пам’яті та примирення, які відбулись в мікрорайоні Соснівка.

Слава Україні! Героям Слава!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора