Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Прийміть дитину у родину

Дата: 09.05.2023 11:00
Кількість переглядів: 87

Візьміть дитину у родину – це не просто гарне гасло… Це крик кожної дитини-сироти та дитини позбавленої батьківського піклування. У більшості з нас є батьки, рідні та близькі люди, з якими легше долати труднощі. Дитина сирота ж позбавлена цієї життєвої підтримки, родинного тепла і виховання. Кожен з Вас може стати надією для таких дітей. Подарувати віру і радість життя.

З метою поліпшення становища дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, громадянам нашої країни надається право взяти дитину у родину на спільне виховання та проживання – створити прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу. Завдяки запровадженню фінансового механізму за принципом “гроші ходять за дитиною”,  який дозволяє всім дітям з соціальними статусами, дитина-сирота чи дитина, позбавлена батьківського піклування в прийомних сім’ях, отримувати соціальну допомогу, а прийомним батькам – грошове забезпечення.

Прийомні батьки, батьки-вихователі є законними представниками прийомних дітей та несуть персональну відповідальність за збереження   життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток прийомних дітей, дітей-вихованців.

Прийомна сім'я - це сім'я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, яка добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від 1 до 4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Такі сім’ї  є одними з пріоритетних сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які  допомагають та сприяють вихованню дітей не в інтернатах, а в кращих, сімейних умовах.

 

В нашій країні дуже багато дітей, які мріють про маму і тата. Саме Ваша сім’я може стати для прийомної дитини осередком любові і тепла, якого вона прагне... І саме Ви навчите її більше усміхатися, любити людей і бути щасливою. І Ваш вчинок зробить цей світ добрішим...

Ми віримо, що Ви чуйна та щира людина і доля дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування не байдужа Вам!

 

Усі небайдужі родини, які готові поділитися сімейним теплом, мають бажання прийняти у свою родину дитину-сироту, створити прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу, звертайтесь до  служби у справах дітей виконавчого комітету Шаргородськолї міської ради та комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Шаргородської міської ради, які знаходяться  за адресою: вул. Героїв Майдану, 224, м.Шаргород.

КУ Центр надання соціальних послуг

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора