Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Члени клубу активного довголіття «Калинове намисто» прийняли участь у зустрічі за інтересами на тему: «Ділимося секретами догляду за кімнатними рослинами»

Дата: 02.06.2023 09:09
Кількість переглядів: 56

Кожна кімнатна рослина вимагає специфічних умов зростання. Вони залежать від місця природного проживання квітки в природі. Чим якісніше відтворені природні умови, тим краще себе почуває рослина.

Одні культури пристосувалися до рідкісних опадів і цілорічного тепла (кактуси, орхідеї, сукуленти), інші комфортно почувають себе при помірних температурах, з постійною високою вологістю (фікуси, фіалки, папороті та ін.).

01 червня 2023 року працівники КУ Центр надання соціальних послуг та члени клубу активного довголіття «55+» «Калинове намисто» прийняли участь у зустрічі за інтересами на тему: «Ділимося  секретами догляду за кімнатними рослинами».

Захід проведений за участю директора комунальної  установи «Центр надання соціальних послуг» Шаргородської міської ради Людмили Каспрук, директора комунальної організації «Шаргородський музей образотворчого мистецтва» Шаргородської міської ради Оксани Вихристюк, працівників КУ Центр надання соціальних послуг та громадян поважного віку,  членів клубу активного довголіття «Калинове намисто».

Оксана Вихристюк, директор музею, розповіла, що будь-які кімнатні рослини потребують догляду протягом усього року. Але для того, щоб милуватись не тільки гарним цвітінням, але і запахом та цілковитим здоров’ям кімнатних рослин, необхідно детальніше розібратись у процесі щоденного догляду за ними. А саме, знати, яке світло потрібно тим чи іншим кімнатним рослинам, якому грунту краще віддати перевагу, а також дізнатись про необхідну частоту поливу.

Знаючи умови, в яких раніше перебували кімнатні рослини, кожна господарка чи господар з легкістю може перетворити маленький паросток на квітучу рослину. 

Обираючи кімнатну рослину, необхідно чітко розуміти, які рослини повністю залежать від постійного догляду протягом усього року, а які ні. Це необхідно для того, щоб створити ідеальні умови для подальшого їх розвитку. 

Оксана Вихристюк особливу увагу приділила розмноженню квітів та кімнатних рослин: орхідей, петуній, сульфіній, фіалок, різдвяника, фікуса, китайської кімнатної троянди, а також екзотичних рослин: бананів, лимонів, пальм. На прикладі показала, як з маленької щепки виростити велику кімнатну рослину сульфінію.

 

Неля Мельник - соціальний робітник відділення соціальної допомоги вдома с.Перепільченці, яка полюбляє вирощувати різні види кімнатних рослин та садових квітів, поділилася досвідом вирощування лимона та пальм в домашніх умовах та як правильно їх розмножувати.

Всі учасники заходу принесли із своїх домівок різноманітні види кімнатних рослин та садових квітів, якими поділилися між собою.

Учасники були в захоплені від проведеної зустрічі, адже всі люблять вирощувати кімнатні рослини та садові квіти. Це виховує в людини почуття прекрасного, небайдужість до живої природи, бережливе ставлення до них.

Члени клубу активного довголіття «Калинове намисто» та працівники КУ Центр надання соціальних послуг подякували Оксані Вихристюк за проведену зустріч, під час якої  отримали знання, гарний настрій, позитивні емоції та задоволення.

КУ Центр надання соціальних послуг

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора