Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулась двадцять восьма сесія міської ради 8 скликання

Дата: 05.06.2023 19:15
Кількість переглядів: 86

Сьогодні, 05 червня 2023 року, відбулась двадцять восьма сесія міської ради 8 скликання. У сесії міської ради взяли участь 22 депутат з 26-ти.

Насамперед депутати та запрошені хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих у війні земляків - оборонців України.

Далі головуючий - міський голова Володимир Барецький, поінформував усіх присутніх та онлайн аудиторію про роботу виконавчого апарату міської ради в міжсесійний період. Зокрема мова йшла про: підтримку ВПО та воїнів ЗСУ; завершення навчального року та підготовка до нового; виконання місцевих програм щодо соціального захисту населення; роботу галузі ЖКГ; ремонт доріг та благоустрій територій, тощо. Говорив міський голова і про плани на майбутнє.

Під час затвердження порядку денного депутатами міської ради було виключено з розгляду питання «Про єдиний «День депутата» в населених пунктах Шаргородської територіальної громади».

Загалом в ході пленарного засідання сесії депутатами було розглянуто  41 проект рішення міської ради. З усіх питань порядку денного були прийняті рішення, окрім:

- «Про внесення змін до «Положення про порядок надання одноразової адресної  матеріальної допомоги жителям Шаргородської міської територіальної громади з міського бюджету» затвердженого рішенням від 22 грудня 2022 р. №572 двадцять п'ятої сесії восьмого скликання»;

- «Про внесення змін до рішення 2 сесії 8 скликання від 14.12.2020 року №17 «Про утворення виконавчих органів міської ради, затвердження структури, штатної чисельності апарату міської ради та її виконавчих органів»».

Також в результаті обговорення та тривалих дискусій, депутатами було відхилено пункт 1.5. проекту рішення міської ради «Про внесення змін до рішення 25 сесії Шаргородської  міської ради 8 скликання від 22.12.2022 року №552 «Про бюджет Шаргородської міської територіальної громади на 2023 рік»», згідно якого планувалось виділити:

-1.5  млн. грн. - на благоустрій територій громади,

- біля 3,7 млн. грн. – на ремонт доріг загальнодержавного значення. Мова йшла, насамперед про відрізки доріг від стадіону «Колос» до с.Дерев’янки та від м.Шаргород до с.Козлівка.

- 1 млн. 225 тис. грн. – на вже облаштовану дорогу в с.Гибалівка (вул.Зої Космодем’янської).

Під час розгляду проектів рішень із земельних питань депутатами було виключено із одного з проектів пункт щодо надання дозволу  одному із жителів громади на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 14,00 га на умовах оренди для сінокосіння і випасання худоби (пасовище) за межами населеного пункту с. Конатківці.

Крім того сьогодні, в ході пленарного засідання сесії міської ради, затверджено старосту села Руданське - Боднарчук Євгенію Михайлівну, яка до цього працювала на посаді спеціаліста відділу ЦНАП (с.Руданське).

Прийнято рішення щодо зміни назви та типу Гибалівського,  Івашковецького, Козлівського,  Копистиринського, Лозівського, Руданського, Шаргородського ліцеїв на гімназії Шаргородської міської ради Жмеринського району Вінницької області, а також затверджено їх Статути в новій редакції.

Депутатами міської ради розглянуто та прийнято рішення, які стосувались земельних питань.

Необхідно зазначити, що усі проекти рішень, які виносились на розгляд депутатів міської ради, попередньо були розглянуті та опрацьовані постійними комісіями міської ради.

Усі бажаючі мали можливість ознайомитись з роботою сесії в онлайн режимі.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора