Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Міський голова Володимир Барецький взяв участь у засіданні всеукраїнського круглого столу

Дата: 13.06.2023 15:23
Кількість переглядів: 74

Сьогодні, 13 червня 2023 року, міський голова Володимир Барецький взяв участь у засіданні круглого столу всеукраїнського рівня на тему: «Досвід функціонування інституту старост. Регіональний вимір: Вінницька, Житомирська, Київська, Черкаська, Чернігівська області».

Спікерами на даному засіданні були: заступник Керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба, заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Азархіна, Голова Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк, Народні депутати України та ін..

До онлайн виступу було запрошено також Шаргородського міського голову Володимира Барецького, який акцентував увагу учасників круглого столу на позитивному досвіді Польщі у цьому питанні. Зазначив, що чим більше в Законах регламентуючих запобіжних бар’єрів, тим більше ідея місцевого самоврядування зводиться нанівець. Він також висловив переконання: «Все, що вирішить Рада і це не заперечує Конституції та Законам України – є правильним».

Володимир Іванович не погодився із твердженням щодо проведення виборів старост, тому що загальною громадою обирається голова. І саме йому за все відповідати!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора