Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Жмеринське районне управління ГУ ДСНС України у Вінницькій області інформує щодо правил пожежної безпеки під час жнивої кампанії 2023р.

Дата: 20.06.2023 09:56
Кількість переглядів: 87

Шановні громадяни, зважаючи на військову агресію російської федерації проти України, навмисне знищення та пошкодження сільськогосподарських підприємств, сільськогосподарської техніки, земель сільськогосподарського призначення та зривання жнивної кампанії 2023 на території областей, які межують зони бойових дій (деокупованих територій), а також враховуючи теракт на Каховській ГЕС – питання забезпечення протипожежного захисту нового врожаю являється вкрай важливим питанням сьогодення!

 

Безпосередня відповідальність за дотримання пожежних норм під час збирання врожаю несуть керівники агропідприємств, і саме до них застосовуються санкції у випадку виявлення порушень правил пожежної та техногенної безпеки. Відповідальні особи та працівники, задіяні на пожежонебезпечних роботах, повинні пройти навчання з пожежно-технічного мінімуму. Усі працівники, службовці зайняті на збиранні врожаю і заготівлі кормів, повинні пройти протипожежні інструктажі під розписку. Також у місцях збирання необхідно забезпечити чергування членів добровільної пожежної охорони сільськогосподарських підприємств на пожежній або пристосованій для цілей пожежогасіння техніці.

 

Аналізуючи стан пожежної безпеки протягом 2022 року та станом на «01» червня 2023 року в населених пунктах Жмеринського району виникло 650 пожеж та загорань, з яких 379 це пожежі, що сталися в природних екосистемах внаслідок неусвідомлених дій або ж взагалі навмисних підпалів громадян. Економічні втрати від зазначених пожеж склали 61 млн. 993 тис. 660 гривень, з них прямі матеріальні збитки становлять 14 млн. 775 тис. 200 гривень.

 

Зважаючи на це Жмеринське районне управління ГУ ДСНС України у Вінницькій області НАГОЛОШУЄ, що за самовільне випалювання сухої рослинності (трави, очерету, сухе гілля), пожнивних залишків та іншого  Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено адміністративну відповідальність згідно статті 771, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3060 – 6120 грн.) і на посадових осіб - від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (15 300 – 21 420 грн.).

З повагою,

Жмеринське районне управління ГУ ДСНС

України у Вінницькій області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора