Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Що варто знати про йодну профілактику?

Дата: 23.06.2023 11:35
Кількість переглядів: 55

Йодну профілактику проводять у випадках радіаційних аварій.  У першу чергу, потреба в проведенні йодної профілактики виникає відносно населення, яке проживає у містах-супутниках АЕС, а також населених пунктах, що розташовані в зонах спостереження ядерних установок.

Кому потрібна йодна профілактика, пояснила ендокринолог, медичний директор Вінницького обласного клінічного високоспеціалізованого ендокринологічного центру Інна Семенюк.

! «У разі ядерної катастрофи ефективний лише калій йодид. Однак, він НЕ потрібен всім і не варто його масово скуповувати! Тільки в разі офіційного оголошення про те, що сталася ядерна катастрофа, необхідно протягом шести годин прийняти препарат. Калій йодид можуть приймати діти, підлітки та дорослі до 40 років. Віковій категорії населення 40+ його не потрібно пити. Побічні ефекти після приймання цього препарату перевищують його лікувальні властивості, він може заблокувати роботу щитовидної залози. З метою профілактики приймати пігулки категорично заборонено! У разі небезпеки потрібно випити таблетку в залежності від віку», - пояснила медичний директор. 

У Департаменті охорони здоров'я та реабілітації ОВА наголошують, що використання спиртового розчину йоду чи розчину Люголя є неефективним та завдасть лише шкоду!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора