Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шаргородщина відзначає День Конституції України

Дата: 28.06.2023 13:52
Кількість переглядів: 126

Сьогодні,  28 червня  вся Україна відзначає 27-ту річницю Конституції - головного нормативно-правового акту держави, який закріплює основи суспільного ладу, державний устрій, систему, порядок утворення, принципи організації і діяльності державних органів, права та обов'язки громадян.

Прийняття Конституції України було найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету нашої батьківщини на світовій арені, закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність.

Для нас, українців, Конституція – це про права і свободи, це про гідність, цінності, хребет нації, стійкість та нескореність. Сьогодні, в умовах повномасштабного російського вторгнення і численних злочинів окупантів, усі ми по новому оцінюємо значення цінностей, закладених у Конституції України. Основний Закон є ядром консолідації Українського народу.

Відтак, на площі перед міською радою, в місті пройшли урочистості з нагоди відзначення Дня Конституції.

Почесне право підняти державний прапор України було надано головному спеціалісту відділу земельних ресурсів виконавчого комітету Шаргородської міської ради Ірині Поповій та головному сержанту відділу рекрутингу та комплектування 2 відділення Жмеринського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Володимиру Дубчаку.

Зі словами вітання на честь відзначення Дня Конституції України до присутніх звернувся   заступник міського голови Андрій Майданюк.

Право покласти корзину квітів до підніжжя пам’ятника Тараса  Шевченка, вічного борця за незалежність України, надали представникам молодого покоління: Богдані Коваль та Анатолію Курдибасі.

Ти знай – що маєш право на життя,

На вільні дії, радісне буття,

На щастя, на сім’ю, кохання,

На волю, на повагу, на визнання,

 

На думку особисту і на мрію,

На те, що серце й розум гріє,

На захист, на порозуміння,

На владу, на привілля, на хотіння,

 

На творчість, на пізнання світу,

На враження, поняття і освіту…

 

Ти захисти себе від посягань,

Ти бийся за свободу без вагань,

Моральні цінності й права ти захисти,

Але й ланцюг закону не впусти!

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора