Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Попереджений – значить озброєний!

Дата: 30.07.2023 08:51
Кількість переглядів: 62

З нагоди відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми - 30 липня,  у Шаргородському управлінні Жмеринської філії Вінницького обласного центру зайнятості  28.07.2023 р.  проведено профінформаційний семінар  на тему: «Ризики нелегальної трудової міграції».  На захід було запрошено завідувачку сектору Шаргородського  бюро  правової допомоги  Анастасію ДУБЧАК та 10 зареєстрованих безробітних.

Метою заходу є підвищення рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми, поінформованості громадян про цю проблему та небезпеку, яку вона становить.

Захід розпочала кар’єрний радник відділу кар’єрного консультування Оксана ФРАНКО,  яка в своєму виступі зазначила, що на сьогодні є можливість шукати роботу не тільки в Україні, але й за кордоном. Однак, перш ніж прийняти таке рішення, треба ретельно зважити всі переваги та ризики. Бо саме тоді, коли шукачі роботи погоджуються на сумнівні вакансії та надто привабливі умови праці,  є високий ризик опинитись у трудовому  рабстві.

 У період введеного воєнного стану у категорії ризику залишаються саме молодь, жінки та діти. Адже вони першочергово покидають Україну, прямуючи до сусідніх країн, де і можуть зіштовхнутися з ризиками торгівлі людьми. Тому,  варто не лише бути обачними, а й знати, як уникнути ризиків.

Анастасія  ДУБЧАК надала присутнім роз’яснення щодо державних гарантій по оплаті праці, дотримання норм чинного законодавства при оформленні трудових відносин з роботодавцем, в т. ч. при працевлаштуванні за кордоном. А також підкреслила, що кожен постраждалий у скрутних ситуаціях має право на правову допомогу від держави, відповіла на низку запитань, які цікавили учасників заходу.

Учасники семінару отримали інформацію щодо державних установ та неурядових організацій  Вінницької області, які  координують роботу з питань протидії торгівлі, а також контакти безкоштовних національної, обласної гарячих ліній та центрів консультування мігрантів. Наостанок,  слухачі отримали інформаційні брошури з питань попередження нелегальної трудової міграції.

Шаргородське управління

Жмеринської філії

Вінницького обласного центру зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора