Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Шаргородщині проведено заходи з нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми

Дата: 02.08.2023 09:26
Кількість переглядів: 105

30 липня у світі відзначають Всесвітній день протидії торгівлі людьми!

Щороку тисячі громадян України потерпають від торгівлі людьми. Цей вид злочину за кримінальними прибутками займає третє місце у  світі після нелегальної торгівлі зброєю та наркотиками.

Слід пам’ятати, що жертвою торгівлі людьми може стати кожен, незалежно від статі, віку, рівня освіти чи кваліфікації!

В рамках відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, в Шаргородській міській територіальній громаді було проведено ряд заходів.

26 липня 2023 року під головуванням Андрія Майданюка – заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради,  було проведено засідання міжвідомчої ради з питань сім’ї, соціальної підтримки сімей Захисників та Захисниць, інтеграції внутрішньо переміщених сімей (осіб), гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми, на якому було розглянуто  ряд питань, в тому числі питання щодо протидії торгівлі людьми.

Також, 27 липня 2023 року проведено засідання  «круглого столу» на тему: «Торгівля людьми – злочин проти людяності!» за участю працівників соціальних служб громади.

Метою засідання було скоординувати роботу служб та установ громади  щодо здійснення  інформаційно-профілактичної роботи з попередження торгівлі людьми.

Для більшої обізнаності та пізнання проблеми, яка стосується торгівлі людьми, 28 липня 2023 року у центрі м.Шаргород працівниками комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Шаргородської міської ради була проведена  інформаційна роз’яснювальна акція, приурочена Всесвітньому дню боротьби з торгівлею людьми, під час якої були роздані  буклети з номерами телефонів національної «гарячої лінії» з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, роздані листівки  під назвами: «Торгівля людьми – це не міф, це реальність!», «Тобою скористалися!», «Знай! Розумій! Дій!».

Торгівля людьми, яка включає акт вербування, перевезення, передачу, приховування або утримання людини шляхом загрози або сили, інші форми примусу, викрадення, шахрайства, обману, зловживання владою або уразливістю положення з метою експлуатації, є злочином проти людяності.

КУ Центр надання соціальних послуг

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора