Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання робочої групи зі сприяння легалізації «тіньової» зайнятості населення та заробітної плати на території Шаргородської міської територіальної громади

Дата: 21.08.2023 09:34
Кількість переглядів: 105

21 липня 2023 року рішенням №200 виконавчого комітету Шаргородської міської ради створено робочу групу зі сприяння легалізації «тіньової» зайнятості населення та заробітної плати на території Шаргородської міської територіальної громади, затверджено її склад та Положення.

Робоча група є постійно діючим консультативно-дорадчим органом, яка створена з метою сприяння здійсненню заходів щодо виведення заробітної плати та зайнятості населення з «тіньового» сектора економіки і їх легалізації.

Головою робочої групи є Андрій Майданюк – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

18 серпня 2023 року в Шаргородській міській раді під головуванням заступника міського голови Андрія Майданюка відбулось засідання робочої групи зі сприяння легалізації «тіньової» зайнятості населення та заробітної плати на території Шаргородської міської територіальної громади.

Під час засідання робочої групи був здійснений аналіз стану справ та причин виникнення проблем, пов’язаних з нелегальною виплатою заробітної плати і зайнятості населення на території громади, розглянуто питання щодо проведення роз’яснювальної роботи серед роботодавців та найманих працівників громади по питанню офіційного працевлаштування та сплати єдиного соціального внеску.

Адже чимало роботодавців просто ігнорують гарантований рівень мінімальної заробітної плати і змушують найманих робітників працювати на невелику зарплату, а часом зовсім не декларуючи оплату їхньої праці, а виплачують заробітну плату в «конвертах».

Виплата заробітної плати в «конвертах» позбавляє працюючих визначених законодавством гарантій, в тому числі головної – через несплату єдиного соціального внеску наймані працівники втрачають страховий стаж та можливість одержання достойної пенсії за віком, по інвалідності, в зв’язку з втратою годувальника та в інших випадках, передбачених законодавством.

Тому основним завданням сьогодення є легалізація заробітної плати і забезпечення стабільного майбутнього кожному жителю громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора