Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Газові мережі були, є і залишаються власністю Шаргородської міської територіальної громади

Дата: 23.08.2023 17:20
Кількість переглядів: 200

Останнім часом до мене, як до Шаргородського міського голови, почастішали усні звернення щодо рішення, прийнятого на сесії міської ради 14.08.2023 року, стосовно нашої газорозподільчої системи.

Хочу внести ясність у підняте питання, адже бачу, що воно створює необґрунтоване хвилювання людей.

Відразу зазначу, що газові мережі були, є і залишаються власністю Шаргородської міської територіальної громади.

Знаю, що свого часу, кожен наш житель дбав, щоб газопровід було підведено до власної оселі. Але усю цю мережу потрібно не лише  використовувати, а й обслуговувати. Тому наші попередники передали її в користування АТ «Оператор газорозподільчої системи «Вінницягаз», яке наразі, відповідно до рішення Уряду України, припинило свою діяльність на теренах Вінницької області.

На зміну «Вінницягаз» прийшло ТОВ «Газорозподільні мережі України», адже до домогосподарств наших громадян газ все-таки потрібно доставляти. Порожній трубопровід користі не принесе нікому.

Саме у зв’язку з  тим, що змінилась сторона, яка має підписувати договір на користування складовими газорозподільної системи, на сесії Шаргородської міської ради було прийнято рішення «Про надання згоди на укладання договорів про заміну сторони в зобов’язанні за договорами на користування складовими газорозподільної системи».

Хочу наголосити, що газові мережі залишаються власністю громади. У зв’язку з прийнятим рішенням, ні в якості газу, ні у платіжках, ні в технічному обслуговуванні мереж змін не відбулося.

Закликаю кожного з Вас довіряти лише перевіреним джерелам інформації та, у разі потреби, готовий до  діалогу!

З повагою,

 Шаргородський міський голова

Володимир Барецький

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора