Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шаргородщина, у День Незалежності України, вшановує усіх захисників рідної землі

Дата: 24.08.2023 18:17
Кількість переглядів: 149

Сьогодні Шаргородська громада відзначає 32-гу річницю відновлення Державності – День Незалежності України!  

Незалежність – це наша спільна найвища цінність, головна гарантія безпеки і вільного розвитку кожного українця, основа та запорука могутності і процвітання нашої держави. У боях та протистояннях сторіччями формувалось сильне українське суспільство. І знову нашу Незалежність, національну гідність, потужне українське слово на полях жорстоких битв боронять наші славні воїни-захисники.

В час важких воєнних випробувань ми не маємо права відзначати  День Незалежності України, не віддавши шану та вдячність загиблим Героям – нашим землякам - справжнім захисникам нашої незалежності. А тому, після мітингу на площі біля міської ради і покладання квітів до пам’ятника Т.Шевченку очільник громади, працівники виконавчого апарату міської ради,  духовенство та усі бажаючі однією колонною вирушили на Алею Героїв міського кладовища, до місця останнього спочинку земляків-Героїв.

Схиливши голови та промовляючи тиху молитву, у серці переплелись відчуття непоправної втрати, горя та пошани до кожного, хто  у титанічній боротьбі з ворогом віддав за рідний край своє життя. На кладовищі, навіть у День Незалежності України, наш державний стяг майорить по іншому, не святково.  А вдивляючись у фотопортрети  полеглих на полях битв наших  воїнів, розумієш, що кожен з них – це не втілені в життя мрії та плани, це надломлений  світ однієї родини та цілої громади, це кращі сини Шаргородщини й усієї держави, наші оборонці, які собою прикрили Україну, і тепер зустрічатимуть перемогу на небесах.

Особливий, доземний уклін і шана нашим мужнім воїнам, захисникам вільного світу! Вічна пам'ять!

Перемоги та миру – нашій рідній незалежній Україні!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора