Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шаргородщина взяла участь в обласному культурно-мистецькому фестивалі «Покоління НЕЗАЛЕЖНИХ»

Дата: 28.08.2023 16:58
Кількість переглядів: 207

 26 серпня 2023 року на території креативного простору «Шедрик» у місті Вінниця відбувся обласний культурно-мистецький фестиваль «Покоління НЕЗАЛЕЖНИХ», присвячений 32-й річниці незалежності України.

Програма фестивалю включала в себе виставку традиційних обжинкових дідухів в рамках обласного мистецького проєкту «Колосок до колоска... (Золото обжинкової квітки)»,  виставку традиційних обрядових хлібів Вінниччини, презентацію елементів нематеріальної культурної спадщини та концертні програми кращих творчих колективів та виконавців області.

Шаргородська територіальна громада також взяла участь серед інших громад з тематичною композицією «Вклоняюсь низько хлібом Україні».

Коровай  Анастасії Свитко із села Носиківка вразив і викликав у присутніх гостей фестивалю неабияку зацікавленість та захоплення: за таке професійне виконання вона отримала подяку від обласного центру народної творчості за відродження і збереження української національної культури.  Щиро дякуємо Анастасії за участь у фестивалі та бажаємо їй вправності творчих рук на многії літа.

Також особливі слова подяки виносимо пекарям супермаркету «Коровай» за різноманіття хлібних виробів та всім майстриням-працівницям галузі культури за майстерність у виготовлені дідухів.

Презентували нашу експозицію на фестивалі Тетяна Янчурська (начальник відділу культури і туризму Шаргородської міської ради), Роман Підпалюк (директор Центру культури і дозвілля) та Юлія Михалко (зберігач фондів музею образотворчого мистецтва).

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора