Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шаргородщина вшановує пам'ять Захисників та Захисниць України

Дата: 29.08.2023 16:11
Кількість переглядів: 127

Тепер уже щороку 29 серпня українці відзначають День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Пам’ятний день був встановлений Указом Президента Володимира Зеленського в 2019 році задля вшанування Героїв, загиблих під час Іловайської трагедії. Тоді загинуло 366 українських воїнів, 429 зазнали поранень, 158 зникли безвісти, 300 опинилися в полоні. Символом дати виступає квітка соняшника, адже саме вона рясніла на полях у ті страшні дні. 

Повномасштабне вторгнення Росії 24 лютого 2022 року відкрило нову сторінку героїзму та стійкості українців. І в Україні наразі День пам’яті захисників триває щодня. Щодня гинуть наші захисники, а біль від втрат нестерпний та щоденний для рідних, близьких, кожного з нас та для всієї країни.

З метою вшанування подвигу полеглих, сьогодні в Шаргородській територіальній громаді на площі перед міською радою відбувся мітинг-реквієм.

У своєму виступі міський голова Володимир Барецький подякував кожному нашому захиснику за мужність та стійкість, закликав пам’ятати та шанувати кожного, хто віддав своє життя за нашу волю.

Ведучі заходу Тетяна Янчурська та Роман Підпалюк  поіменно зачитали кожного загиблого жителя Шаргородщини. Учні ліцею №1, вишикувавшись в шеренгу, тримали фото наших Героїв. На світлинах - навічно усміхнені очі наших оборонців, адже Герої не вмирають.

Завершальним мінорним акордом стала спільна молитва. Міський голова Володимир Барецький, секретар міської ради Катерина Кедик та усі присутні поклали символічну корзину з соняхами до пам’ятника Тарасу Шевченку, який також на вівтар України поклав своє життя.

Ми у вічному боргу перед полеглими Захисниками та Захисницями! Вічна пам'ять!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора