Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Боярській Ганні Іванівні присвоєно звання «Почесний громадян міста Шаргород»

Дата: 13.09.2023 15:12
Кількість переглядів: 521

Сьогодні книгу історії Шаргородщини поповнено  ще однією сторінкою.

За вагомий внесок у розвиток Шаргородської територіальної громади, активну громадянську позицію і сумлінне служіння Українському народові сьогодні Боярській Ганні Іванівні – письменниці, члену спілки слов’янських письменників України, жительці міста Шаргород, присвоєно звання «Почесний громадянин міста Шаргород». Нагороду їй було вручено під час сесії міської ради. 

Письменниця подякувала за присвоєне звання, наголосила, що ця відзнака додає ще більше наснаги для подальшої творчості.  

Її твори завжди викликають чуттєві, насичені та яскраві емоції, змушують зупинити швидкість життя  і замислитись, поринути у світ нових думок та мрій. Її мудре слово служить вказівником не для одного покоління шаргородців.

 

Боярська Ганна Іванівна – письменниця, член Спілки слов’янських письменників України. Народилася в мальовничій Слободі-Шаргородській  31 грудня 1941 року в сім’ї військовослужбовця.

Закінчила Шаргородську середню школу, вінницький торгово-кооперативний технікум, але свій трудовий шлях розпочала працівником в редакції Шаргородської газети. У 1962 році вступила на загальнонауковий факультет Вінницького педагогічного інституту за спеціальністю «Журналістика»,  згодом перевелася на філологічний факультет за спеціальністю «Українська мова і література», а далі стала студенткою фізмату цього ж інституту.

Невдовзі Ганна вийшла заміж за Боярського Олександра  і подружжя почало своє трудове життя на педагогічній ниві. Народили і зростили трьох донечок: Оксану, Зорину, Ліліану. Дівчата – особлива гордість батьків, бо всі троє за гарні шкільні успіхи були нагороджені золотими медалями.

З появою на світ правнучки Настусі, наче прокинувся письменницький талант жінки, що лиш інколи виливався в римовані рядки для сімейного альбому, районної, обласної, республіканської преси. У творчому доробку Ганни Боярської  книги, наповнені віршами, оповіданнями, повістями, гумором. Тематика поезій різноманітна: патріотичні, глибоко-філософські  твори, інтимна лірика, віршики для дітей, поезії, присвячені видатним поетам України та визначним землякам.

Особливим краєзнавчим досягненням авторки є роман-трилогія «Дзвони Малого Стамбула» - розповідь про життя односельців протягом шестидесяти років, радянські будні, масовий виїзд євреїв з Шаргорода. Роман складається з трьох частин: «Самосуд», «Перекотиполе», «На розпутті».

Також вийшли друком зібрання творів Ганни Боярської у трьох томах під назвою «Життям відібрано», куди ввійшли поезії, оповідання, повісті та пісні, покладені на музику самою авторкою.         

 

Ганна Іванівна а ні на мить не припиняє свою творчу діяльність, планує  видати чергову свою книгу.

Тож, довгих Вам років життя, шановна Ганно Іванівно, творчого неспокою, радості, здоров’я та миру!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора