Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Свято, приурочене Всеукраїнському дню бібліотек та 85-річчю з часу заснування районної бібліотеки

Дата: 04.10.2023 10:03
Кількість переглядів: 165

Щороку 30 вересня знаменується державним святом – Всеукраїнським днем бібліотек. 14 травня 1998 року Президентом України було підписано Указ «Про встановлення Всеукраїнського дня бібліотек». З тих пір українське суспільство з особливою увагою відзначає роль і місце бібліотеки у сучасному прогресивному соціумі.

Бібліотеки супроводжують людство протягом усього його цивілізаційного розвитку. Вони є скарбницею творінь людського розуму, незамінним джерелом отримання знань, берегинями наукових досягнень, помічниками у вирішенні проблем і завдань сучасності, місцем проведення змістовного дозвілля і територією культурного спілкування людей.

2 жовтня в приміщенні Шаргородської центральної міської бібліотеки-філії для дітей відбулась «Бібліотечна зустріч», приурочена Всеукраїнському дню бібліотек та 85-річчю з часу заснування районної бібліотеки.

Ведучі – працівники Шаргородської центральної міської бібліотеки Наталія Кирилюк та Валерія Ярова, вели мову про професію бібліотекаря, як провідника, який допомагає книзі знайти дорогу до серця читача.

З професійним святом працівників біблітотечної сфери привітав міський голова Володимир Барецький, побажав нових професійних здобутків,  радості та миру. Окремим представникам цієї професії Володимир Іванович вручив Почесні Грамоти та грошові дарунки.

З вітальними словами також виступили: служитель ПЦУ храму Юрія Переможця с.Гибалівка протоієрей Василь Ваврик, місцевий літератор Анатолій Нагребецький, помічник-консультант народного депутата Лариси Білозір Юлія Задорожна, депутат Вінницької обласної Ради, підприємець, волонтер Валентина Вельган, начальник відділу культури і туризму міської ради  Тетяна Янчурська, бібліотечні працівники сільких та міських бібліотек, редактор газети «Шаргородщина» Надія Піх та директори установ культури м.Шаргорода.

Свої музичні вітання подарували Директор Шаргородського центру культури і дозвілля Роман Підпалюк в дуеті з директором КО «Шаргородська центральна міська бібліотека» Галиною Волощук, працівники центру Любов Шевчук та Володимир Солодун, аматорка сцени Маргарита Шевчук, викладач школи мистецтв ім.Леонтовича Олексій Брацлавець. Надзвичайно приємно було отримати відео вітання від військовослужбовця, захисника нашої держави Сергія Куляса.

Святкування пройшло у теплій і дружній атмосфері та згуртувало усіх присутніх.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора