Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мудрі й багаті літами. Захід, присвячений Міжнародному Дню людей похилого віку

Дата: 05.10.2023 15:05
Кількість переглядів: 171

Кожного року 1 жовтня у нашій державі відзначається Міжнародний день людей поважного віку та День ветерана, що  засвідчує глибоку повагу  до старшого покоління.

Ця дата – не нагадування про вік, а чудова можливість сказати теплі слова вдячності батькам, ветеранам війни, праці, пенсіонерам, старшому поколінню за багаторічну добросовісну працю, доброту та мудрість.

Люди старшого покоління – джерело народної мудрості, їх практичний життєвий досвід – нерозривний місток, який з’єднує всі покоління.

Ми повинні розуміти, що повага до старших – одна з головних цінностей людської моралі.

Соціальним обслуговуванням цієї категорії людей в Шаргородській громаді займається комунальна установа «Центр надання соціальних послуг» Шаргородської міської ради.

На обслуговуванні в КУ Центр надання соціальних послуг на сьогоднішній день перебуває 325 осіб, з них: 303 – громадяни похилого віку, 56 – особи з інвалідністю, 168 – старше 80 років, 1 – інвалід війни.

Обслуговування підопічних здійснюють 27 соціальних робітників з навантаженням 13 одиноких громадян похилого віку та осіб з інвалідністю.

Соціальні робітники 2 рази на тиждень відвідують підопічних і надають допомогу у веденні домашнього господарства, а саме: закупівля та доставка продуктів харчування, ліків, та інших товарів, допомога у приготуванні їжі, прибиранні житла, дрібного ремонту одягу і взуття та інше.

05 жовтня 2023 року з метою відзначення Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана комунальною  установою «Центр надання соціальних послуг» Шаргородської міської ради  спільно з комунальною організацією «Шаргородський музей образотворчого мистецтва» Шаргородської міської ради та комунальною організацією «Центр культури і дозвілля» Шаргородської міської ради  проведено захід на тему «Мудрі й багаті літами» для людей поважного віку громади та учасників клубу  активного довголіття «Калинове намисто».

Зусиллями працівників Шаргородського музею та Центру культури і дозвілля а також працівників КУ Центр надання соціальних послуг проведено святковий концерт.

Усі учасники заходу отримали гарний настрій, позитивні емоції та  задоволення від проведеної зустрічі.

Увага до людей старшого віку зігріває їхні серця, дає їм надію на життя, а посмішка на їх обличчях та теплі слова подяки є найкращим відгуком про турботу про них.

Усіх людей поважного віку вітаємо із святом! Миру вам, оптимізму і благополуччя!

КУ Центр надання соціальних послуг



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора