Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Шаргородщині відбулися заходи з метою збереження ментального здоров’я громадян

Дата: 12.10.2023 15:45
Кількість переглядів: 178

Сьогодні, 12 жовтня 2023 року у Шаргородській територіальній громаді відбулася стратегічна сесія на тему: «Роль Шаргородської територіальної громади в просуванні здорового способу життя та вакцинації» з ініціативи Державної установи «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», яка була присвячена ментальному здоров'ю дітей, підлітків та батьків.

Метою стратегічної сесії є об’єднання зусиль громади, органів влади та зацікавлених сторін для створення сприятливого середовища, яке підтримуватиме та заохочуватиме мешканців громади до прийняття здорових звичок та активного способу життя, проведення профілактики інфекційних хвороб шляхом вакцинації, створення ініціатив для покращення громадського здоров’я.

У важливому для громади заході прийняли участь: міський голова Володимир Барецький, секретар міської ради Катерина Кедик, в.о. генерального директора ДУ  «Вінницький ОЦКПХ МОЗ»   Валентина Зайцева, заступник начальника управління-начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Жмеринського РУ ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Тамара Кушнір із представниками.

До участі у сесії долучилися представники відділів міської ради: соціального захисту та охорони здоров’я, освіти і спорту, культури і туризму, а також  КУ «Центр надання соціальних послуг», КУ «Інклюзивно-ресурсний центр», медичних установ КНП «Шаргородський ЦПМСД», КНП «Шаргородська міська лікарня» та ін..

На стратегічній сесії розглянуто ряд питань порядку денного та було заслухано інформації осіб, відповідальних за відповідні напрямки роботи. Зокрема, розглянуто такі питання:

  • роль громади у формуванні здорового способу життя,
  • роль вакцинації у формуванні здорового способу життя та профілактики інфекційних захворювань,
  • психологічна складова здорового способу життя в умовах воєнного  стану,
  • головні перешкоди імунізації дітей в громаді та шляхи їх  вирішення.

В рамках заходу, медичними працівниками було проведено безкоштовно:

- вакцинацію дорослого населення проти дифтерії, правця (зроблено 52 щеплення), коронавірусної інфекції (зроблено 51 тест на COVID-19),

- проведено консультацію психолога та інших спеціалістів Центру громадського здоров’я щодо здорового способу життя, включаючи поради щодо підтримки ментального здоров’я, збалансованого харчування, фізичної активності та відмови від шкідливих звичок,

- зроблено огляд та 25 дерматоскопій онкологом-дерматологом Вінницького ПРЦО,

- ендокринологом Вінницького обласного клінічного ендокринологічного диспансеру проведено 32 швидких тестів на цукор крові,

- усім бажаючим було надано консультацію сімейним лікарем та проведено електрокардіограму серця.

Заходи, які сьогодні відбулись у Шаргородській громаді, покликані  спонукати людей дбати про фізичне та ментальне здоров’я. На жаль, війна впливає на кожного із нас, тому ми маємо краще дбати про себе та оточуючих.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора