Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

19 жовтня свою 35-ту річницю відзначив Шаргородський музей образотворчого мистецтва

Дата: 20.10.2023 11:50
Кількість переглядів: 176

Усім давно відомо, що театр починається з вішалки, а ось те, що місто починається з музею, мабуть, знає не кожний. І це дійсно так.

Музей – це своєрідний «барометр» рівня духовного життя громади. Далеко не кожне місто має у своєму арсеналі закладів культури художній музей або картинну галерею. А наше місто може пишатися тим, що ось уже 35 років музей   образотворчого  мистецтва,   використовуючи   різні   форми   своєї  діяльності, виховує   та    розвиває   в    людині    естетичні,  моральні,    патріотичні    почуття,   тим    самим  вносить   свій   посильний    внесок   у    формування  особистості.   

Кожен    народ    береже   і   шанує   свою   історію,   свою    культуру   та    традиції.   Це   основа   основ,   без    якої   у    народу    немає   майбутнього.   Саме   тому    історико – культурна    спадщина   кожного   народу   передається    з    покоління    в   покоління   як   найцінніший    спадок.   І    місія   музею  -  зберігати   та   примножувати    національну   спадщину.

Ювіляри  у цей день приймали вітання від міського голови  Володимира Барецького,  який вручив Почесні Грамоти міської ради та грошові винагороди працівникам музею  і особливий дарунок – військовий артефакт, отриманий від земляків-захисників, який поповнить колекцію музею.

Директор Вінницького обласного краєзнавчого музею Катерина Висоцька та завідуюча науково – методичним відділом Марина Кошельник вручили подяки від Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної військової адміністрації та, власне, обласного музею, також вони привезли цінні для музею подарунки – вкрай необхідне для збереження колекцій обладнання.

Юлія Задорожна  відзначила працівників музею Подякою від імені народного депутата України Лариси Білозір.  

Начальник відділу культури і туризму Шаргородської міської ради Тетяна Янчурська передала подяку голови обласної організації профспілки працівників культури Тетяни Побережної, вручила спільну Подяку від відділу та голови райкому профспілки працівників культури Любові Самборської, а також подяки працівникам музею та найкращим майстриням народного мистецтва громади. Від себе особисто та як від депутата міської ради Тетяна Василівна презентувала чудовий дарунок – банер для реклами музею. 

Директори закладів культури, майстри народного мистецтва та інші гості також доєдналися до привітань.

Справжньою родзинкою заходу стали музичні вітання від фольклорного гурту «Мокоша» Вінницького фахового коледжу культури і мистецтв ім. М.Д. Леонтовича (керівник Юлія Васюк), які лунали для усіх присутніх на урочистостях і зачарували всіх виконанням автентичних пісень, що характерні і співалися саме на Вінниччині.

Відділ культури і туризму міської ради

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора