Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Соціальна робота з сім’ями, які перебувають в складних життєвих обставинах

Дата: 03.11.2023 13:16
Кількість переглядів: 47

Сім’я відіграє в житті кожної людини найважливішу роль. З самого народження нас оточують найрідніші люди — мама й тато. Вони вчать всьому: ходити, говорити, думати. Вони годують, одягають, піклуються про здоров’я. Вчать бути добрими, чемними. Всі люди мріють про щасливу родину. Але для цього кожен повинен докласти багато зусиль щоби уникати конфліктів.

Батьки — це ті люди, які готові дати пораду в будь-якій життєвій ситуації. Саме тому турбота про сім’ю, родину, попередження складних життєвих обставинах є першочерговим напрямком роботи працівників відділення соціальної роботи комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Шаргородської міської ради.

Працівниками відділення соціальної роботи КУ Центр надання соціальних послуг спільно з працівниками служби у справах дітей Шаргородської міської ради, інспекторами з ЮП СП Жмеринського РВП ГУНП у Вінницькій  області та поліцейським офіцером громади Жмеринського РВП постійно проводяться виїзди у старостинські округи Шаргородської міської територіальної громади з метою виявлення сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Проте такі сім’ї виявляються не тільки під час виїздів. Інколи надходить інформація про батьків, які мають низький вихований потенціал,  безвідповідально ставляться до своїх батьківських обов’язків. За кожним таким повідомленням здійснюється візит у сім’ю, складається оцінка потреб дітей та сім’ї. З членами родин з’ясовуються проблемні питання, спільно обговорюються шляхи виходу із складних обставин.

За вересень – жовтень 2023 року працівниками відділення соціальної роботи КУ Центр надання соціальних послуг здійснено 13 виїздів у села Шаргородської міської територіальної громади та по м.Шаргород із залученням працівників служби у справах дітей, ювенальної превенції та освітян.

Соціальними послугами було охоплено 24 сім’ї, в яких виховуються 76 дітей.

В ході роботи членам даних сімей надано інформаційні та консультаційні послуги з питань формування навичок відповідального батьківства, виховання дітей без насильства,  раціонального використання коштів державної соціальної допомоги сім’ям з дітьми,  планування сімейного бюджету, організації споживчої діяльності по веденню домашнього господарства, підтримки порядку та чистоти, дотримання санітарно-гігієнічних норм, тощо.

Якщо Ви стали свідком жорстокого поводження чи насильства над дитиною, чи у Вас по сусідству проживає родина, яка опинилася у складних життєвих обставинах – звертайтеся за адресою: м.Шаргород, вул. Героїв Майдану, 224, каб.112.

Працівники відділення соціальної роботи  КУ Центр надання соціальних послуг допоможуть  Вам подолати складні життєві обставини.

КУ Центр надання соціальних послуг

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора