Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Національна служба здоров’я України продовжує відповідати на актуальні питання

Дата: 09.11.2023 14:40
Кількість переглядів: 74

У межах якої програми онкохворі можуть отримати знеболювальні засоби на безоплатній основі?

Онкохворі пацієнти можуть отримати знеболювальні засоби в межах програми реімбурсації «Доступні ліки». До неї увійшли шість препаратів Морфіну в таблетках – чотири безоплатні та два з доплатою.

Отримати знеболювальні можуть пацієнти, які мають встановлені основний діагноз, паліативний статус та хронічний біль.

Вони мають можливість отримати ліки за електронним рецептом в аптеках з договором з НСЗУ.

Більше про те, як отримати лікарські засоби для знеболення та надання паліативної допомоги за програмою реімбурсації читайте на сайті НСЗУ: http://surl.li/lbucs 

Розкажіть, будь ласка, про розширення програми реімбурсації для відшкодування вартості лікарських засобів для лікування розладів психіки та поведінки. Що це буде і коли?

У наступному році у межах програми реімбурсації розширюватиметься виключно напрям відшкодування вартості лікарських засобів для лікування розладів психіки та поведінки, оскільки є високий запит від населення на ці препарати. Оновлення переліку очікується в другому півріччі 2024 року.

Чи може невропатолог (дорослий) призначати і виписувати електронний рецепт при епілепсії чотирьохрічній дитині?

Пацієнтів-дітей повинні спостерігати дитячі спеціалісти, але якщо в громаді чи районі обмежений доступ до таких фахівців, то е-рецепт може виписати лікар з відповідною кваліфікацією, який спеціалізується на дорослих пацієнтах.

Для того, щоб отримувати ліки за програмою реімбурсації при епілепсії необхідно мати план лікування від лікаря-психіатра (зокрема дитячого) або лікаря-невролога (зокрема дитячого). План лікування повинен бути внесений в Електронну систему охорони здоров’я. Лікар-спеціаліст випише перший рецепт.

Для отримання повторного рецепту в межах програми реімбурсації можна при зверненні до сімейного лікаря, терапевта чи педіатра, з яким укладена декларація.

Нагадаємо, що дізнатися, де найближча аптека з договором НСЗУ можна зателефонувавши до контакт-центру за номером 16-77.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора