Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи, який цьогоріч проходить під гаслом: «Заряджені гідністю та жагою свободи»

Дата: 21.11.2023 11:24
Кількість переглядів: 159

В цей день ми вшановуємо тих, хто не тільки своїми справами, а й втраченим життям продемонстрував бажання жити у вільній та демократичній державі.  

Українці завжди прагнули гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004-го року, який був Святом Свободи, і Революція 2013-го року, Революція Гідності.

Десять років тому ми продемонстрували Європі та всьому демократичному світові, що бачимо наше майбутнє в Європейському Союзі та що за це майбутнє ми готові боротися.

Десять років тому ми сформулювали нашу національну ідею – Гідність і Свобода України. Ця ідея викристалізувалася суспільством на Майдані. Не в один момент, а впродовж тривалої і виснажливої боротьби. Так, у вирі борні, з багатоголосся поглядів і цінностей, сформувався  спільний для всіх українців ідеал майбутньої України. Наша зброя заряджена нашою гідністю і жагою свободи.

І тепер, коли окупант намагається знищити нашу країну, утворити чергові «народні республіки» на півдні та сході України, ми маємо досвід Майдану. Йдеться, зокрема, про готовність суспільства до спротиву.

«Сьогодні ми дякуємо всім гідним і вільним. Тим, хто зі щитом і хто на щиті. Для яких найважливішими цінностями були, є і будуть Гідність і Свобод.» - з такими словами до присутніх звернувся Роман Підпалюк, ведучий інформаційної години, яка пройшла в приміщенні Шаргородської міської ради сьогодні 21 листопада.

Добірка викликала неабиякий інтерес в присутніх, адже інформаційні матеріали в оновлених редакціях Інституту національної пам’яті відкривають для нас незнані грані новітньої історії.

Міський голова Володимир Барецький у своїй промові зауважив, що в дійсності Гідність і Свобода – руйнують імперії, вони об'єднують країни та згуртовують громадян, перемагають завойовників і диктаторів, а наразі є рушіями поступу та добробуту України, становлять найважливіші інвестиції в майбутнє України.

Присутні поклали квіти до пам’ятника Шевченка, як вічному символу національної Гідності і Свободи.

Фото без опису

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора