Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шаргородщина спортивна

Дата: 21.11.2023 10:36
Кількість переглядів: 179

20.11.2023 року відбулася організаційна нарада під головуванням заступника міського голови з питань діяльності  виконавчих органів ради Артема  Соляника.  В нараді  взяли участь начальник відділу освіти і спорту Сергій  Іванець, спеціаліст І категорії відділу освіти і спорту Валентина Мельник, директор КДЮСШ Іван Палій, директор стадіону «Колос» Василь Тополєвський,  голова  ФСТ «Колос» Олег Сікорський. Були також запрошені вчителі фізичної культури закладів освіти громади.

 В ході наради обговорили ряд актуальних питань стану, проблем і перспектив розвитку фізичної культури і спорту в громаді. Зокрема, щодо організаційних питань проведення Гімназіади, участь команд у районних фінальних змаганнях. Опрацювали Положення «Про проведення Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелечиня» та  участь команди у даному заході.  Визначили перелік спортивних заходів та планування їх протягом року з дотриманням вимог правового режиму воєнного стану.

Окремо зупинились на питаннях реалізації загальнонаціонального проєкту фізичного виховання школярів «Пліч-о- Пліч зі спортом» -впровадження системи шкільних спортивних ліг в закладах загальної середньої освіти громади, які наразі активно впроваджуються.

Начальник відділу освіти і спорту Сергій Іванець зауважив, що розвиток спорту - пріоритет, який працює на добробут громади, тому він  всіляко буде підтримувати та пропагувати розвиток фізичної культури та спорту. Спорт має бути доступним, масовим та популярним.

Підсумовуючи сказане, Артем Соляник зауважив, що хоча сьогодні існують проблеми в громаді і навантаження на бюджет не дозволяє на повну силу допомогти спорту, проте, разом, спільними зусиллями з тренерами, вчителями фізичної культури, активістами, небайдужими громадянами влада буде підтримувати спорт. Адже основним завданням розвитку спортивної галузі у громаді має бути популяризація здорового способу життя, рухові активності, заохочення дітей до збереження здоров’я.

Адже, здорові діти – це здорова нація!

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора