Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Перше заняття мультимедійного курсу у боротьбі зі стресом «Самодопомога Плюс»

Дата: 30.11.2023 14:03
Кількість переглядів: 42

Стрес – це відчуття перенапруження через життєві проблеми та загрози.

У всьому світі люди стикаються із численними формами стресу.

Існує безліч причин для стресу: особисті труднощі (наприклад, конфлікти з тим, кого ми любимо, самотність, відсутність засобів до існування, тривоги щодо майбутнього), проблеми на роботі (наприклад, конфлікти з колегами, надзвичайно складна чи нестабільна робота) або серйозні загрози у вашій сім’ї (наприклад,  насильство, хвороби, відсутність економічних перспектив).

Питання про те, як подолати стрес, сьогодні турбує кожного українця.

30 листопада 2023 року в комунальній установі «Центр надання соціальних послуг» Шаргородської міської ради  фахівцями відділення соціальної роботи Людмилою Білоус та Юлією Волянською для соціальних робітників відділення соціальної допомоги вдома було проведено тренінг з групового курсу управління стресом для дорослих «Самодопомога Плюс»  [Self-Help Plus] (SH+) – перший мультимедійний курс самодопомоги у боротьбі зі стресом за програмою, розробленою Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні.

Курс самодопомоги у боротьбі зі стресом складається з п’яти основних навичок. Кожна навичка є ключовою частиною навчання управлінню стресом.

Учасникам заняття була проведена перша навичка «Заземляємося». Заземлення означає повернення нашої уваги до моменту тут-і-зараз, замість того, щоб опинитися в полоні емоційних бур.

Якщо ми будемо піклуватись про себе, про своє ментальне та фізичне здоровʼя, то нам буде значно легше пережити усі випробування нашого життя.

КУ Центр надання соціальних послуг



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора