Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

3 грудня - Міжнародний день людей з інвалідністю

Дата: 04.12.2023 13:07
Кількість переглядів: 36

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю. На їхню долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг» Шаргородської міської ради приймає активну участь у повсякденному побуті громадян з інвалідністю та громадян похилого віку, які проживають на території Шаргородської міської територіальної громади.

На сьогоднішній день на обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома КУ Центр надання соціальних послуг перебуває 54 особи з інвалідністю, яким надають послуги 25 соціальних робітників в усіх населених пунктах громади.

Соціальні робітники відділення соціальної допомоги вдома не лише допомагають їм по господарству та на присадибних ділянках, а й допомагають у переоформленні субсидій.

Вони не залишають своїх підопічних наодинці зі своїми проблемами, надають необхідну підтримку та допомогу для полегшення їх фізичного та морального стану. 

З нагоди відзначення 3 грудня – Міжнародного дня людей з інвалідністю КУ Центр надання соціальних послуг підготовлено та розіслано листи до керівників підприємств та організацій громади різних форм власності з проханням надання посильної допомоги особам з інвалідністю, підопічним КУ Центр надання соціальних послуг по  місцю їх проживання.

На прохання відгукнулось СТОВ «Хлібороб» с.Козлівка (керівник Кокиза Т.В.), яке  постійно надає допомогу і є благодійником для одиноких громадян та осіб з інвалідністю по с.Козлівка. До Міжнародного дня людей з інвалідністю товариство надало грошову допомогу  по 300,00 грн. кожному: 5 особам з інвалідністю І групи, 13 дітям з інвалідністю, та 7 особам з інвалідністю, які є підопічними КУ Центр надання соціальних послуг, на загальну суму 7,5 тис.грн.

ФГ «Косма» (Смалюх О.В.) та СТОВ «Подільська зоря» (Лавренюк В.П.) с.Руданське 5 особам з інвалідністю  виділили продуктові набори на загальну суму 750,00 грн.

А також ФГ «Відродження» с.Копистирин (Зацерковний В.А.) 1 особі з інвалідністю надав продуктовий набір на суму 400,00 грн.

Допомога людям з інвалідністю – справа честі і сумління кожного. Наш обов’язок – турбуватися, підтримувати людей з особливими потребами не лише у Міжнародний день людей з інвалідністю, а пам’ятати про них завжди.

 Не залишайтеся байдужими, давайте дбати про цих людей не лише в зазначений день, а завжди. Щоб вони відчували тепло і турботу постійно.

КУ Центр надання соціальних послуг міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора