Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Хресну Дорогу в місті Шаргород буде освячено

Дата: 06.12.2023 15:07
Кількість переглядів: 216

Наближається час завершення будівництва Хресної Дороги в місті Шаргород, спорудження якої триває майже 10 років.

14 стоянь паломницького маршруту символізують шлях Ісуса Христа на Голгофу. Ця святиня є унікальною для України. Її аналогів не так багато по усьому світу. І хоча будівництво капличок ще триває, паломники з усієї України, і не тільки, приїжджають у місто Шаргород, щоб у спільній молитві прославити Господа та попросити для себе життєдайної Божої Благодаті, почерпнути мудрості та радості.

Тож наближається час освячення Хресної Дороги. Щоб обговорити усі  деталі та напрацювати відповідний план дій  5 грудня 2023 року в місті Київ міський голова Володимир Барецький зустрівся з Архієпископом Вісвальдасом Кульбокасом, Апостольським Нунцієм в Україні.

Архієпископ був надзвичайно зворушений нашою Хресною Дорогою, відзначив не лише духовне значення кожного зі стоянь, а й був вражений місцевістю на якій розташована святиня. Також Апостольський Нунцій висловив бажання неодмінно відвідати Шаргородський край.

Тож попереду ще робота над деталями та багато організаційних аспектів. Але можливість освячення Хресної Дороги найближчим часом додає наснаги та сили рухатись вперед.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора