Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт міського голови про діяльність виконавчих органів Шаргородської міської ради у 2023 році

Дата: 26.12.2023 09:52
Кількість переглядів: 330

Звіт міського голови про діяльність виконавчих органів Шаргородської міської ради у 2023 році

Фото без опису

Шановні депутати та запрошені, жителі територіальної громади і всі, хто нас зараз дивиться!

Фото без опису

Сьогодні втретє за період моєї каденції я звітую перед вами. На жаль, лише перший мій подібний звіт у 2021 році можна було б назвати повним і всеохоплюючим – два останніх роки моя діяльність, як і робота депутатського корпусу, виконкому та відділів міської ради, сільських старост та адміністраторів, керівників підприємств, установ та організацій, громадського активу, підпорядковані суворим вимогам військового часу.

Фото без опису

Тому  у звітному періоді ми переважно продовжували  виконувати завдання, пов’язані з мобілізаційною роботою,  забезпеченням збройних сил необхідним спорядженням, допомогою нашим воїнам та їхнім сім’ям,  багатьма іншими питаннями, які через війну потребували негайного вирішення.  З вашою допомогою більшість завдань, поставлених суворими реаліями військового часу , нам вдалось виконати.

Фото без опису

За 11 місяців 2023 року на  підтримку Збройних  Сил  України, наших Захисників та їхніх сімей    з бюджету міської ради проведено  видатків на загальну суму близько 7,1 мільйона гривень, у тому числі за рахунок загального фонду міського бюджету 5,5 мільйонів гривень.

Фото без опису

Як вам відомо, на початку нинішнього року мною було ініційовано розробку Програми підтримки Захисників та Захисниць України, членів їх родин та родин загиблих (померлих), безвісти зниклих за особливих обставин Захисників та Захисниць України Шаргородської територіальної громади на 2023-2025 роки, яка була затверджена сесією міської ради у березні місяці.

На виконання цієї Програми міською радою  розроблено та затверджено Порядок надання та виплати одноразової адресної грошової допомоги Захисникам та Захисницям України, передбачено цілий  ряд інших, вкрай важливих заходів та бюджетних  видатків.

У нинішньому році, станом на 01.12.2023 року з міського бюджету  виділено:   

- кошти на встановлення меморіальних плит загиблим захисникам – 150 000грн.

-матеріальна допомога на поховання воїнів-700 000 грн.

-матеріальна допомога Захисникам – 327 000 грн.

-матеріальна допомога родинам загиблих Захисників на встановлення пам'ятників – 2 200 000 грн.

-матеріальна допомога родинам загиблих та зниклих безвісти на опалювальний період -580 000 грн.

-оплата ритуальних послуг – 634,9 тис. Грн.

-оздоровлення дітей з родин військовослужбовців -351,5 тис. грн.Фото без опису

З метою увіковічнення подвигу наших земляків з моєї ініціативи  у квітні місяці рішенням виконкому створено консультативно-дорадчу групу з написання Книги про шаргородців – Героїв війни України з російською агресією.  У даний час сформовано авторський колектив, зібрано та оформлено матеріали про кожного із загиблих наших земляків (фрагмент книги ви бачите на екрані). Думаю, що перше видання цієї надзвичайно важливої для нас книги вийде вже незабаром, у 2024 році.

Фото без опису

У поточному році ми не залишили поза увагою жодне звернення до нас з фронту, передавши нашим воїнам чимало так необхідного для них різноманітного спорядження. За нашого  безпосереднього сприяння у зону бойових дій було відправлено десятки видів різних товарів:

Фото без опису

Медикаменти та товари медичного призначення  (9,4 тис. Грн), господарські, будівельні та електротовари  (101,7 тис. грн), дольова участь у придбанні автомобіля, запчастини до автомобілів,  шини для екскаватора (170,5 тис.грн), бензиновий генератор ( 19 тис. Грн),  тепловізор ( 20 тис грн), військова форма та взуття  (24 тис. Грн), військові рації ( 15тис. Грн), портативна зарядна станція (18,3 тис. грн), комплектуючі до дрону (6 000 грн) – це далеко не повний список всього того, що ми передали на потреби армії..

Найвагомішим нашим внеском у Перемогу стане   передача збройним силам України антидронової рушниці, на придбання якої уже виділено з міського бюджету 550 тис. грн.

Фото без опису

Від командирів військових формувань ми отримали десятки подяк та листів вдячності, з якими я знайомив вас протягом року (окремі з таких подяк ви бачите на екрані).    Все, що пов’язано із допомогою нашим воїнам, ми робили і продовжуємо робити, без зайвого піару та самореклами.

Фото без опису

На жаль, внесок нашої громади у загальну перемогу вимірюється не лише масштабами проведеної роботи чи сумою залучених коштів. Задля наближення  перемоги, заради збереження країни і її мирного життя наша громада заплатила і продовжує платити найдорожчим серед того, що має,  – життями наших людей.

Фото без опису

Під час минулорічного звіту у грудні 2022 року у цій залі ми, стоячи, вдивлялися на екран, у рідні обличчя загиблих наших земляків – тоді їх було 16. Сьогодні вони зустрічають нас з портретів при вході у це приміщення,  у Залі Пам’яті міської ради. Але сьогодні їх  уже – 52.  Більше, як півсотні. Страшно уявити, що буде нарік…

Ще раз наголошую: ми розпочали велику роботу з увіковічнення  пам’яті наших Героїв, і ми не припинимо її за жодних обставин.  Головне при цьому – не забувати про  їхні родини, сім’ї. Це завдання не тільки влади, але й кожного громадянина. Вони віддали життя за нас з вами. 

Шановні присутні!

Фото без опису

Незважаючи на жорстокі реалії війни, міська рада продовжувала виконувати покладені на неї функції по забезпеченню життєдіяльності територіальної громади.

За період з січня  по грудень 2023 року проведено  8 сесій міської ради, на яких прийнято  129 рішень, 29 засідань виконкому (337 рішень), видано 521 розпорядження міського голови.

Таким чином, за звітний період підготовлено і прийнято 987  управлінських рішень. Крім цього, виконавчим апаратом міської ради опрацьовано у 2023 році 5355 вхідних та підготовлено 1265 вихідних документів, розглянуто 552 звернення громадян, в тому числі 279 жителів побували на особистому прийомі в міського голови. 

Розглянуто та надано відповіді на 47 запитів відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

За кожною з названих цифр стоїть велика аналітична і організаторська праця депутатів міської ради, членів виконкому, працівників управлінь та відділів. Всі рішення та розпорядження готувались колегіально, відкрито, гласно, своєчасно публікувались на сайті міської ради, за що я вам усім дякую.

Фото без опису

Як вам відомо, головним показником господарської спроможності громади та основою забезпечення життєдіяльності її населення є стан наповнення бюджету. Незважаючи на складні реалії військового стану, нам вдалось не тільки зберегти, але й збільшити рівень бюджетних надходжень.

Бюджет Шаргородської міської територіальної громади за 11 місяців 2023 року по доходах загального фонду без урахування трансфертів виконано на 100,9%, при плані 104,8 млн. грн. фактично поступило 105,7 млн. грн. Якщо порівняти суму власних надходжень  із відповідним періодом минулого року, то вона зросла майже на 3,1 мільйона гривень або на 3,1%.

Збільшилися надходження від сплати податків за землю

Фото без опису

За звітний період до бюджету міської ради надійшло коштів від сплати податків за землю та орендної плати у сумі 13 млн 245 тис. грн, що на 783 тис. грн більше в порівнянні з минулим роком.

Збільшились бюджетні надходження і по всіх інших видах податків.

Фото без опису

По найбільшому бюджетоутворюючому джерелу – податку  на доходи фізичних осіб  - планові показники на 11 місяців 2023 року становлять  65,8 млн. грн.; до бюджету надійшло 65,6 млн. грн., що складає 99,7 відсотка.     Недовиконання спричинене рядом факторів, у тому числі і  змінами у законодавстві, згідно яких ПДФО військовослужбовців з жовтня 2023 року зараховується до державного бюджету.

Разом з цим порівняно з відповідним періодом минулого року, надходження даного податку до бюджету громади збільшились на 3,6 млн. грн., або на 5,8%.

Акцизний податок – планові показники затверджені в сумі 4,6 млн. грн., до бюджету громади надійшло 5,3 млн. грн., що становить 115,2%, або додатково отримано 0,7 млн. грн. У порівнянні з надходженнями аналогічного періоду  минулого року збільшення становить  2,7 млн. грн., або на 103,6%.

Місцеві податки і збори  – планові показники затверджені в сумі 31,2 млн. грн.,  до бюджету громади надійшло 31,4 млн. грн., що становить 100,7%, або 200 тис. грн. понадпланових надходжень.

Забезпечено виконання планових показників від оплати адміністративних послуг: за 11 місяців 2023 року надійшло плати за надані послуги - 2,2 млн. грн. (на 5 тисяч більше, ніж у минулому році).

Загалом ми очікуємо, що до кінця 2023 року до загального фонду бюджету територіальної громади надійде за рік без урахування трансфертів понад 119,1 млн. грн. Якщо порівняти суму власних надходжень з аналогічним періодом минулого року, то вона зросте більше, як на 1,4 млн. грн.

Однак радості від цього мало, адже нас чекає важкий бюджет 2024 року, відповідно до чинного законодавства в наступному році до нашого бюджету не буде зараховуватися ПДФО від військовослужбовців (це більше 5 млн. грн., нам за 9 місяців нинішнього року було зараховано 4,8 млн. грн), крім цього на 23,1 мільйона зменшується сума базової дотації. Таким чином, ми не дотримаємо у доходах бюджету наступного року  близько 30 мільйонів гривень.

Фото без опису

Вихід для нас один: збільшувати власні надходження та забезпечити безумовну сплату податків.

 Тому одне з основних положень моєї передвиборчої програми – податки зобов’язані сплачувати всі –  набуває особливої актуальності

 Наші резерви: 

- вивести заробітну плату з тіні,

- всі працюючі мають мати соціальні гарантії,

- власники та користувачі землі всіх форм власності повинні сплачувати податки,

- в нас є питання до деяких СПД, що торгують підакцизними товарами.

Моя принципова позиція до сплати податків залишиться незмінною!

Фото без опису

Вирішення фінансово-економічних проблем стало основою реалізації багатьох інших завдань, найважливішим з яких є  забезпечення належного рівня життя наших людей. Чинників для реалізації цього завдання, як вам відомо, існує немало. Серед найголовніших -  підвищення якості освітніх послуг, запровадження сучасних методів навчання, розвитку спорту.

На жаль, діяльність освітянської галузі, як і всіх інших найважливіших галузей життєдіяльності громади, прийшлось коригувати з урахування обставин військового часу. Під час звітного періоду найважливіше своє завдання у галузі освіти я вбачав у тому, щоб усі діти нашої громади мали можливість здобувати якісну освіту не дистанційно, а в нормальному, очному режимі. Для цього необхідно було у кожному навчальному закладі створити безпечні умови для навчання і виховання дітей.

Фото без опису

З метою збереження життя і здоров’я дітей у всіх  закладах освіти громади було обладнано найпростіші укриття, створено кабінети безпеки, організовано харчування учнів та вихованців,  забезпечено температурний та санітарно-гігієнічний режим, підвіз школярів до місць навчання.

Незважаючи на складнощі фінансування, минулорічні перебої з електропостачанням, ми успішно завершили минулий і розпочали нинішній опалювальний сезони. Для опалення освітніх закладів у нинішньому навчальному році заготовлено більше 2 тис. куб. м дров та понад 300 тонн соняшникових відходів.

Виділено кошти на придбання нових котлів для Слободо-Шаргородського ліцею (400 тис. грн), Козлівського та Сл.Шаргородського дошкільних закладів (200 тис. грн), проведено ремонт котелень у Гибалівському та Шаргородському дитсадках (близько 10 тис. грн), заміну насосів у Івашковецькій гімназії та Шаргородському ліцеї №1 (64 тис. грн)

Фото без опису

 Думаю, що саме завдяки очному режиму навчання нашим освітнім закладам удалось досягти досить вагомих результатів роботи.

За результатами виконання підсумкового навчально-методичного тесту (по-колишньому ЗНО) два наші найбільші навчальні заклади – ліцеї №1 і №2 міста Шаргорода увійшли в число кращих у Вінницькій області, зайнявши у загальнообласному рейтингу серед трьохсот навчальних закладів  відповідно 43 та 13 місце.

Фото без опису

Окремі учні (їх ви бачите на екрані) здобули  максимальний результат – 200 балів або впритул наблизились до цього показника.

Фото без опису

Ще красномовнішими є порівняльні за останні 2 роки результати учнівських предметних олімпіад, в обласному етапі яких наші вихованці здобули у цьому році 13 призових місць. Для порівняння скажу, що навіть за часів існування Шаргородського району  щороку було на весь район, як правило, лише 2-3 призери обласних предметних олімпіад.

Фото без опису

Протягом останніх трьох років ми щороку маємо переможців у престижних міжнародних дитячих конкурсах. Так у нинішньому році у фінальному етапі  Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т. Шевченка виборола перемогу учениця 6 класу Плебанівського ліцею Боднар Анастасія

Фото без опису

Очний формат навчання сприяв кращій організації рухової активності здобувачів освіти, формуванню у них високого рівня фізичної підготовки  та забезпечив їх значні досягнення у спорті.

В загальному заліку командних місць за підсумками молодіжних спортивних ігор (Гімназіади) шаргородці здобули на обласному рівні 2 других та 4 третіх місця; а на районному - 6 перших, 5 других і 2 третіх місць.

Фото без опису

Є вагомі здобутки з розвитку здібностей та обдарувань учнівської молоді у наших закладах позашкільної освіти.

Так колектив БДЮТу у Всеукраїнських конкурсах, фестивалях, змаганнях здобув 19 призових місць, а в обласних етапах  -  33 призових місця в особистій першості та 4 призових місця серед колективів.

Є чимало й інших вагомих результатів, які заслуговують  уваги,  але за браком часу немає можливості їх перераховувати. Скажу лише, що наш підхід до питань стимулювання талановитої молоді себе цілком виправдовує,  і я переконаний, що ті  117 тисяч, які ми з вами виділили у нинішньому році на відзначення успіхів дітей, принесуть нам найближчим часом нові вагомі здобутки наших вихованців.

Фото без опису

В умовах війни пріоритетним напрямком діяльності освітніх закладів є формування національної свідомості, патріотичних почуттів учнів. У нинішньому році у всіх закладах освіти облаштовані куточки Пам’яті в честь загиблих воїнів, музеї та кімнати бойової слави.

Фото без опису

В складних фінансових умовах війни ми віднайшли можливість завдяки спільним зусиллям міської ради, спонсорів,  релігійних організацій, оздоровити частину дітей, в тому числі дітей поранених та загиблих воїнів.

По 44 дитини оздоровились в Угорщині та в таборі «Яблуниця» (Закарпатська область)

За сприяння міської ради на базі ліквідованого Конатковецького закладу освіти релігійною  громадою парафії  Покрови Пресвятої Богородиці  м. Шаргорода   ПЦУ  було  організовано літнє оздоровлення дітей в дві зміни загальною кількістю понад 120 дітей.

Фото без опису

Для забезпечення повноцінного розвитку та відпочинку дітей  в літній період в червні місяці на базі Шаргородського закладу позашкільної роботи працювала  відпочинкова  зміна табору з денним перебуванням вихованців, у  якій змістовно та цікаво провели час понад 100 дітей нашої громади.

Фото без опису

Незважаючи на здобутки та позитивну динаміку результатів роботи, в освітянській галузі залишається немало проблем. 

Хоч нам у 2023 році завдяки таким непопулярним заходам, як пониження ступеня семи шкіл, удалось скоротити дефіцит педагогічної субвенції більше, ніж на 4 млн гривень і цим самим буквально врятувати освіту громади від фінансового краху, робота з оптимізації шкільної мережі  має бути продовжена: на сьогодні на заробітну плату педагогів нам все одно не вистачає близько одного мільйона гривень. І це при цьому, що  ми поки що виплачуємо  лише 5% за престижність педагогічної праці, а не 20%, як дозволяє законодавство, і всього 10% грошової винагороди – мінімальну суму від можливої.

На  жаль, зовсім не використовується варіативна складова навчальних планів (шкільний компонент). Відсутнє фінансування на поглиблене вивчення предметів та допрофільну підготовку.

Ми відчуваємо гостру необхідність у придбанні нових та ремонті старих шкільних автобусів. Потребують модернізації системи опалення та котельні  частини закладів освіти, обладнання окремих харчоблоків не відповідає сучасним вимогам, пожежна сигналізація  наявна лише в 2-х школах і 3-х закладах дошкільнї освіти.

Тому робота з оптимізації освітньої мережі і раціонального використання бюджетних коштів буде продовжуватись. Однак всі подальші наші дії з удосконалення освітянської галузі здійснюватимуться виключно в інтересах дітей і тієї частини творчих, талановитих учителів, яких у нас більшість.      

Фото без опису

Важливим завданням міської територіальної громади є організація роботи з надання якісних медичних послуг.        

Так за 2023 рік на потреби первинної ланки надання медичного обслуговування населення з міського бюджету виділено 1 мільйон 540 тис.грн., що на 27,4% більше відповідного періоду минулого року.

В селах працюють медичні пункти тимчасового базування, куди регулярно відбуваються виїзди сімейних лікарів, що дає змогу значно покращити якість і доступність надання медичної допомоги для жителів віддалених сіл громади.

Фото без опису

Продовжується робота по зміцненню матеріально-технічної бази первинної медицини. У 2023 році  за кошти міського бюджету закуплено медичне обладнання для надання медичної допомоги паліативним хворим на суму 148 тис.грн.

Фото без опису

Здійснено поточний ремонт коридорів та частини приміщення Шаргородської амбулаторії ЗПСМ для прийому інфекційних хворих

Фото без опису

Незважаючи на складні умови воєнного часу, медичними працівниками первинної ланки проводиться робота з вакцинації населення Постійно відбуваються виїзди медичних працівників  для вакцинації жителів віддалених сіл громади. В порівнянні із минулим роком відмічається позитивна динаміка у вакцинальній кампанії.

Відсоток вакцинованих жителів громади зріс з 69,8  у 2022 році до 80,9  у 2023 році.

Фото без опису

Жорстокі реалії військового часу внесли свої корективи в діяльність нашої міської лікарні.  Уже другий рік щоденно тут на лікуванні знаходиться біля десятка військовослужбовців, які прибувають сюди із зони бойових дій для надання їм медичної допомоги. За 11 місяців нинішнього року стаціонарно проліковано 138 військовослужбовців, 9 з яких були направлені на лікування до госпіталю.

 

Наша міська лікарня   в поточному році  за результатами своєї діяльності та рівнем матеріально – технічного забезпечення віднесена до  спроможної мережі закладів охорони здоров’я в межах госпітального округу зі статусом -  загальний заклад охорони здоров’я . Сьогодні це одна з найпотужніших  лікарень області серед тих, які обслуговують переважно сільське населення.

Фото без опису

За 11 місяців тут було стаціонарно проліковано 6902 особи, що на 800 осіб більше порівняно з 2022 роком, проведено 1544 операції (+230), прийнято178 пологів      (-91). Завдяки великій кількості наданих медичних послуг за підсумками 10 місяців 2023 року середньомісячна заробітна плата медичних працівників нашої лікарні згідно рейтингу має найвищий показник у Вінницькій області:

   лікарі  - 26 357,1 грн.

   середній медичний персонал – 15 890,9 грн.

   молодший медичний персонал – 8 403,7 грн.

Фото без опису

Міська рада, як і у попередні роки, здійснювала фінансову підтримку міської лікарні:  понад 5,1 мільйона гривень виділено на оплату комунальних послуг та енергоносіїв, до кінця року ще 406,6 тис. грн буде виділено на збільшення потужностей енергосистеми лікарні.

Упродовж 2023 року  з метою оновлення та  термомодернізації головного корпусу  лікарні було здійснено коригування проектно-кошторисної документації на суму 225,1 тис. грн.  Зазначений  проект    подано на конкурс  інфраструктурних проектів «Зміцнення  системи охорони здоров’я та  збереження життя», оголошений Міністерством охорони здоров’я України та Світовим банком.

Я ще раз наголошую на важливості підготовки проектної документації: Маємо конкретний приклад: Міністерство за підтримки іноземних інвесторів оголосило конкурс, заявку на конкурс зробили лише ті установи, які мали проектно-кошторисні документації, у даному випадку їх було небагато. Тепер наша лікарня має реальні шанси виграти конкурс, де вартість робіт в рамках проекту  становить понад 20 мільйонів грн. Не було б документації – не було б цієї можливості.

Фото без опису

Варто відзначити, що війна не зупинила нашої роботи по зміцненню матеріальної бази лікарні

Завдяки сприянню благодійників наша лікарня отримала:

дизельний генератор потужністю 150 кВА на суму близько 1,1 мільйона грн.   

генератор потужністю 20 кВА  на суму понад 462,4 тис. грн. 

автомобіль  “Пежо»  вартістю  649 800 грн. 

Фото без опису

Завершуються ремонтні роботи та  матеріально – технічне оснащення  паліативного відділення  , що дасть змогу важкохворим людям, які мають невиліковні захворювання,   отримати професійні догляд та знеболення, тим самим покращити  життя пацієнтів та їхніх родин.

Фото без опису

Авторитет лікарні серед жителів округи та медичних установ області, вмілі організаторські дії її керівництва, наші зусилля у напрямку зміцнення матеріальної бази та підготовки кадрів сприяли припливу на роботу молодих фахівців: лише у нинішньому році у нашу лікарню на роботу прийшли 12 молодих лікарів. Згадайте, чи було таке колись в історії лікарні, навіть у найкращі роки?

Фото без опису

Робота галузі культури цьогоріч також була спрямована насамперед на проведення благодійних заходів з метою  підтримки ЗСУ.

Було започатковано проведення у Шаргороді благодійної культурно-мистецької акції «Об’єднуємось заради Перемоги», під час якої від початку року  зібрано біля 250 тис. грн. 

Аналогічні акції та місцеві ярмарки були проведені у Плебанівці, Івашківцях, Копистирині, ряді інших сіл.  Вилучені кошти спрямовувались до військових частин, переважно на підтримку  наших земляків, які зараз воюють.

Треба сказати, що жорстокі реалії війни не знизили  рівня майстерності наших культпрацівників, не спростили підходів до проведення важливих планових заходів. Навпаки, ми у цьому році належним чином відзначили всі державні  свята, найважливіші професійні та особисті ювілеї.

День Соборності України, День Конституції, День Державності, День Незалежності, День вшанування пам’яті Захисників та Захисниць України, 90-ті роковини Голодомору – всі ці урочистості пройшли на високому патріотично-емоційному рівні.

Фото без опису

Цьогоріч свої ювілеї відзначили  центральна міська бібліотека, музей образотворчого мистецтва, клуб села Теклівка, будинок культури с.Копистирин та деякі інші колективи. Ювілеї супроводжувались творчими здобутками.

В Шаргородському музеї образотворчого мистецтва пройшла унікальна виставка військових артефактів, яка викликала неабиякий інтерес в мешканців громади і яку відвідали майже 5 тис. чоловік.

У Шаргородській центральній міській бібліотеці проведено біля десятка заходів, які викликали значний інтерес громадськості,  продовжується робота консультаційних пунктів для переселенців з вивчення української мови.

Школа мистецтв імені Миколи Леонтовича відзначилася серією показових виступів. Вихованці школи стали переможцями у 21 міжнародних, 19 Всеукраїнських та 4 обласних конкурсах, серед них 5 - володарі Гран Прі,  38 дітей зайняли 1 місце.

Фото без опису

Приємно, що на період моєї каденції мені, як міському голові, випала честь вручити відзнаку «Почесний громадянин міста» видатним особистостям Шаргородщини: Петру Перебийносу, Ганні Боярській та Йосипу Андрійцю.

Фото без опису

Дещо нам удалось зробити в питаннях зміцнення матеріальної бази установ культури. Виконано роботи з обстеження технічного стану та експлуатаційної придатності окремих будівель:

- будинку культури с.Політанки – розроблено проектно-кошторисну документацію та проведено її експертизу на загальну суму 159,9 тис.  Грн.;

- будинку культури села Сл. Шаргородської – розроблено  проектно-кошторисну документацію на загальну суму 166,6 тис. Грн.;

- креативний простір «ШАР», м.Шаргород – здійснено поточний ремонт і облаштування прилеглої території на суму 197 тис.грн., проведено оцінку технічного стану та експлуатаційної придатності будівлі, виготовлено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт найпростішого укриття на суму 149,3 тис. грн., у стадії завершення виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію опалювального пункту та системи опалення укриття.

Фото без опису

Приємно доповісти, що у нинішньому році  вдалось розпочати співпрацю з польськими партнерами. Під час свого візиту до польських міст Кальварії Зебжидовської (місце, де знаходиться Хресна Дорога) та міста Замость, я зустрівся  з керівниками названих міст. Під час особистої зустрічі ми домовились здійснити  укладання перспективної угоди про співпрацю та розвиток партнерських  відносин, намітили основні напрями цієї співпраці, погодились подібні зустрічі проводити регулярно.

Фото без опису

В умовах військового часу особливого значення набуває соціальний захист населення.

За 11 місяців  2023 року,  крім матеріальної допомоги нашим Захисникам та їхнім сім’ям (понад 5 мільйонів гривень), нами близько 250 тис. Грн.  Було спрямовано на виплату адресної матеріальної допомоги іншим малозабезпеченим категоріям громадян, яку отримали 224 особи.

Ще майже 660 тис. грн. надано  особам, які здійснюють догляд за інвалідами та хворими людьми. З року в рік збільшуються наші видатки на фінансування життєво необхідної програми ГЕМОДІАЛІЗ, у цьому році ми виділили на її реалізацію близько 193 тис. грн, що більше минулорічного показника майже на третину.

Фото без опису

Важливу функцію, пов’язану із соціальним захистом населення, виконує наш ЦНАП.

 

В умовах війни  «Центр надання адміністративних послуг»  не знижує ефективність   роботи  по  безперебійному  наданню адміністративних послуг .

Так станом на 01.12.2023 року надано 22278 адміністративних  послуг, що на 3875 послуг більше, ніж за минулий рік.

На сьогодні, працівники ЦНАПу мають ключі доступу до 9-ти державних електронних систем по наданню адміністративних послуг, що надає змогу ефективно задовольняти запити жителів не лише нашої громади, але й мешканців навколишніх громад , адже  в нашій міській раді налагоджено найбільший сервіс надання послуг.

Принагідно відзначу, що завдяки двом нашим реєстраторам, які не входять до штату ЦНАПу, сума адміністративного збору за державну реєстрацію прав власності та іншого речового права на нерухоме майно за 11 місяців 2023 року склала 699,4 тис. грн, що на 100 тис. більше аналогічного минулорічного показника.

                            Шановні присутні!

Фото без опису

За звітний період, більшу частину свого часу я приділяв вирішенню питань з удосконалення місцевої інфраструктури.      За будь яких часів та умов, жителі нашої громади мають бути забезпечені світлом, теплом, якісною питною водою і хорошими дорогами.

Незважаючи на важкий військовий час, було проведено роботу з капітального ремонту та упорядкування  Шаргородського православного та католицького кладовищ  на загальну суму понад 2, 6 мільйона грн. Також було проведено роботу з благоустрою кладовищ с. Сл.Шаргородська, с. Івашківці, с.Калинівка, мікрорайон Соснівка (нове кладовище) на загальну суму близько 365 тис. грн.

Переважна більшість жителів громади схвально і з великою вдячністю сприйняли нашу роботу з упорядкування кладовищ , хоч були і  поодинокі критичні висловлювання. Думаю, що ми подібну важливу роботу будемо продовжувати і надалі.

Фото без опису

Проведено роботи з удосконалення та розширення системи водопостачання, виконано робіт на суму понад 761,5 тис.грн. Здійснено реконструкцію водогонів в селах: Копистирин (448 м.п.), Гибалівка (500м.п.). Проведено заміну водогінних насосів, лічильників та іншого обладнання на загальну суму -186 тис.грн.

Було проведено великий об’єм робіт з ремонту та утримання вулично-шляхової мережі, на що витрачено понад 4,7 млн. грн..

Здійснено грейдерування та поточний ремонт доріг в населених пунктах громади (м.Шаргород, с.Гибалівка, с.Дерев’янки, с.Івашківці, с.Конатківці, с.Копистирин, с.Руданське, с.Козлівка, с.Плебанівка, с.Сл.Шаргородська), на що було витрачено близько 2 ,7 мільйона грн.

Проведено асфальтування та ямковий ремонт окремих доріг ( м.Шаргород, с.Пасинки) на суму понад 1,3 мільйона грн.

Згідно Генерального плану розвитку міста Шаргорода здійснено благоустрій біля міської ради та креативного простору ШАР на загальну суму близько 390 тис. грн.

Було проведено великий об’єм робіт з утримання вулично-шляхової мережі у зимовий період, на що витрачено 666, 5 тис. грн.

Фото без опису

Одним із важливих елементів якості життя жителів громади є збір та вивезення твердих побутових відходів. З року в рік ми розширюємо і вдосконалюємо цю роботу. Так в цьому році було вивезено на сміттєзвалище орієнтовно 8,9 тис.тонн ТПВ, що на 1,6 тонн більше порівняно із минулим роком.

Силами Шаргородського КП «Комунсервіс» відремонтовано 36 контейнерів для сміття на суму 70 тис.грн., виготовлено 14 нових контейнерів на суму 84 тис. грн., та сітчастих контейнерів під пластикові відходи на суму 10 тис.грн.

В с. Сл.-Шаргородська та с. Гибалівка цього року було розміщено 65 нових контейнерів на суму понад 294 тис.грн.

Фото без опису

Завдань у плані створення належної інфраструктури наших населених пунктів  багато: це і їх благоустрій, і поліпшення транспортного сполучення, підвозу малозабезпечених жителів громади, мереж зв’язку , і житлово-комунальні проблеми та багато інших. На кожному з названих напрямків роботи ми маємо певні здобутки, їх можна було б перераховувати ще довго, маємо і прорахунки, над усуненням яких ми працюємо постійно.

Я розповів лише про основні підсумки своєї діяльності та роботи міської влади у минулому році. На жаль, проблем значно більше, ніж здобутків. Хочу самокритично визнати, що я, як і кожна людина, не застрахований від помилок і прорахунків. Але я і мої підлеглі будемо робити все можливе для наближення нашої перемоги, заради поліпшення життя наших людей.

Фото без опису

Дякую за увагу!

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора