Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Протезування в Україні безкоштовне!

Дата: 11.01.2024 12:58
Кількість переглядів: 53

Як повідомила Перший заступник Начальник ОВА Наталя Заболотна, лише у 2023 році Вінницьке обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю профінансувало допоміжні засоби реалізації на загальну суму понад 215 млн  грн. Сформували 29 354 направлень.

Кабінет Міністрів України оновив порядок забезпечення допоміжними засобами реабілітації. Рішення про потребу у протезі відтепер може ухвалюватись мультидисциплінарною реабілітаційною командою на базі лікарні, де перебуває людина.

«Тим, кому показання для забезпечення допоміжними засобами реабілітації визначено документом МСЕК, ЛКК чи ВЛК до набрання чинності змінами до Порядку, оформляти новий висновок не потрібно!» - наголосила Наталя Заболотна.

За словами посадовиці, усі, хто ухвалюють рішення про потребу, використовуватимуть єдину форму. Вона визначає чіткі функціональні характеристики засобу реабілітації, а також всі особливості пацієнта та його потреби.

«Зміни стосуються і відшкодування коштів. Наприклад, тепер можна ремонтувати допоміжний засіб реабілітації за державні кошти. Ще вартість дитячого протезу прирівняли до вартості дорослого». - зауважила Перший заступник Начальника ОВА.

Детальніше про оновлення за посиланням: https://bit.ly/48vIKJM

Щоб отримати допоміжний засіб реабілітації необхідно подати заяву до

- органу соціального захисту населення;

- ЦНАП;

- через електронний кабінет особи з інвалідністю.

«Вас направлять до підприємства, яке ви обрали, із заявкою про намір забезпечення допоміжним засобом реабілітації. Після примірки підписуєте відповідні докинути та отримуєте свій допоміжний засіб реабілітації, настанови щодо його використання та талон на гарантійний ремонт». - зазначила Наталя Заболотна.

За усіма деталями та роз’ясненнями звертайтеся за номером:  (0432) 68-00-28

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора